Батьки можуть стимулювати вчителів вакцинуватися, – Шкарлет

Батьки можуть стимулювати педколективи, для того, щоб вакцинуватися і виводити дітей на повноформатне навчання навіть коли школа знаходитиметься у жовтій, помаранчевій та червоній зонах. Про це повідомив Міністр освіти Сергій Шкарлет в інтерв’ю виданню Слово і діло.

Які перспективи повернення до дистанційної освіти з вересня 2021 року?

Станом на зараз, в принципі, перспектив немає.

Але осінь у нас пов’язана з похолоданням: у міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки на ковід, а й на звичайні гострі респіраторні хвороби. Це – перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, – це розповсюдження штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають у світі. Тому імовірність завжди є, у будь-якому випадку.

Все залежить від нас, від нас з вами.

Сьогодні є норма, ініційована Міністерством охорони здоров’я, підтримана нами, що за наявності 80% вакцинованого педколективу заклади освіти будуть навчатися у повноформатному варіанті у жовтій, помаранчевій та навіть червоній зонах.

Скільки вчителів до 1 вересня планують вакцинувати?

Область від області по-різному… У нас сьогодні, наприклад, у Київській області 90% вакциновано.

Дошкільна освіта, середні заклади позашкільної – 31% вже вакциновано у цілому. Але є заклади, де 90% вакциновані, є заклади, де 70%, є заклади, де 7% вакциновані. Країна не однорідна.

Я днями, наприклад, був у Житомирі, то Житомирська міська рада і колеги, які відповідають за освіту, дуже позитивно сприйняли те, що є норма про 80%, яка дозволяє навіть у червоній зоні виходити на очний процес навчання. Це стимулює батьків, і вже батьки можуть стимулювати педколективи, для того, щоб вакцинуватися і виводити дітей на повноформатне навчання. В освіті контактів дуже багато. Діти менше хворіють, але вони є потенційними переносниками цього вірусу.

Нагадаємо, Станом на 1 вересня 2021 року вчителі мають право приступати до роботи без проходження медичних оглядів

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments