Станом на 1 вересня 2021 року вчителі мають право приступати до роботи без проходження медичних оглядів

Відділ з питань освіти, молоді і спорту повідомляє про те, що підпунктом 4 пункту 24 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, передбачено, що на період дії карантину тимчасово дозволяється залучення до роботи без проходження попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів. Це стосується, зокрема працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених у переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 № 559.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 291 “Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України” доповнено постанову № 211 пунктом 3-1, згідно з яким на період встановлення карантину та протягом 30 днів після закінчення такого періоду дозволялося залучення працівників без проходження медичного огляду.

Беручи до уваги вищенаведене, відділ з питань освіти, молоді і спорту повідомляє про те, що станом на 01.09.2021 року працівники, які залучаються до роботи в навчальних закладах беруться без проходження медичних оглядів. Дане рішення може змінитися у зв’язку зі змінами Постановами Кабінету Міністрів України після 31.08.2021 року.

Нагадаємо, COVID-сертифікат в Україні діятиме 180 днів

Слідкуйте за новинами освіти у соціальних мережах:
Viberhttps://invite.viber.com
Facebook: https://www.facebook.com/konspekty
Telegram: https://t.me/zno_erudyt

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments