Що таке пріоритет заяви абітурієнта?

Вступ 2016. Пріоритет заяви
Вступ 2016. Пріоритет заяви

11 липня 2016р. розпочалась вступна кампанія. Як відомо цього року абітурієнти самостійно подають документи через мережу Інтернет. У перший день абітурієнти створили такий ажіотак, що  система http://ez.osvitavsim.org.ua і ЄДБО протягом дня працювали із великими перебоями.

Чи варто поспішати у поданні заяви?

Як показує практика минулого року, абітурієнти навпаки не спішили із поданням заяви, а чекали останнього дня. Це пояснюється тим, що як і минулого року так і цього року абітурієнт повинен самостійно визначити пріоритет своєї заявки. Цей пріоритет потрібно так визначити щоб не прогадати із найвищим.

Тобто. Слідкувати за загальним рейтинговим списком вступник може на сайті http://vstup.info. В останній день, коли майже всі абітурієнти подадують заяви, ви можете реально оцінили свої шанси на проходження до свого омріяного вузу.

Чи згідні ви із даним методом подання заяви? Свої думки щодо вступу 2016 ви можете висловлювати у коментарях.

У Міністерстві освіти і науки нагадують, що кожен абітурієнт в 2016 році може подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який університет за власним вибором. Також в цьому році діятиме система “пріоритетності”. За цією системою абітурієнт повинен проранжувати усі свої заяви, незалежно від того, в які університети він подає документи, від одного до п’ятнадцяти, де 1 – це найвищий пріоритет заяви, а 15 – найменший пріоритет.

Завдяки цьому ранжуванню електронна система буде знати, за якою логікою зараховувати абітурієнта. Спочатку система перевірятиме, чи проходить абітурієнт на бюджет за заявою його першого пріоритету, якщо абітурієнт не проходить, система автоматично переходитиме до перевірки за другим пріоритетом і так далі.


освіта

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Exit mobile version