Усі виші України розмістили свою інформацію на своїх веб-сайтах.

Скачати лист

ВНЗ оприлюднили фінансові звіти на своїм сайтах
ВНЗ оприлюднили фінансові звіти на своїм сайтах

Міністерство освіти і науки просить керівників вищих навчальних закладів терміново поінформувати відомство про оприлюднення на офіційних веб-сайтах навчальних закладів інформації про процедури та результати прийняття рішень під час здійснення навчально-виховного процесу у сфері вищої освіти. Про це йдеться у листі Міносвіти від 6 квітня цього року.

Зокрема, відповідно до наказу МОН № 166 від 19 лютого 2015 року оприлюднення інформації про діяльність вищих навчальних закладів має здійснюватися з метою забезпечення відкритості та прозорості прийняття рішень керівниками вищих навчальних закладів.

З цією метою керівники вищих навчальних закладів мають забезпечити оприлюднення (розміщення) на офіційних веб-сайтах навчальних закладів, а також на інформаційних стендах навчальних закладів, у засобах масової інформації та в будь-який інший спосіб, інформацію про процедури та результати прийняття рішень під час здійснення навчально-виховного процесу у сфері вищої освіти, крім інформації з обмеженим доступом, перелік якої встановлений законом “Про доступ до публічної інформації”.

Обов’язковому оприлюдненню на офіційних веб-сайтах вищих навчальних закладів відповідно до вимог Закону України “Про вищу освіту” підлягає статут; положення про будь-які колегіальні органи та їх персональний склад, що діють у ВНЗ; документи вищого навчального закладу, пов’язані із організацією освітнього процесу; правила прийому до вищого навчального закладу на поточний рік та зміни до них; склад керівних органів вищого навчального закладу.

Також має бути оприлюднений кошторис вищого навчального закладу на поточний рік та всі зміни до нього; фінансовий звіт про діяльність ВНЗ з урахуванням інформації про надходження та використання коштів; інформація про використання бюджетних коштів у розрізі програм; інформація щодо проведення тендерних процедур; розмір плати за навчання та за надання додаткових освітніх послуг; результати щорічного оцінювання здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних і педагогічних працівників вищого навчального закладу; інша інформація про процедури та результати прийняття рішень під час провадження діяльності у сфері вищої освіти вищими навчальними закладами, що потребує оприлюднення (розміщення) в порядку встановленому законодавством.

Згідно з наказом, вищі навчальні заклади мають систематично оновлювати та підтримувати зазначену інформацію в актуальному стані.

Також керівникам вищих навчальних закладів рекомендовано щорічно оприлюднювати на сайтах ВНЗ свої декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, встановленою Законом України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

У Міністерстві освіти і науки звертають увагу керівників вищих навчальних закладів на тому, що невиконання або неналежне виконання вимог наказу № 166 буде тягнути за собою відповідальність, передбачену умовами контрактів, укладеними з керівниками вищих навчальних закладів.

Скачати лист можна на початку статті.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь