У підручнику з історії 11 клас з’являться параграфи про події Революції Гідності та війни на сході України

Євромайдан, революція
Євромайдан, революція

У Міністерстві освіти відбулась чергова зустріч авторського колективу, на якій було обговорено робочий варіант параграфу для учнів 11-го класу та методичного посібника для вчителів про події Революції Гідності та війни на сході країни.

За словами заступника міністра освіти Павла Полянського, текст додаткового параграфа для учнів буде максимально лаконічним, адже у тих місцях, де текст можна замінити на візуальні матеріали, обсяг авторського тексту буде мінімізований за рахунок фотографій, діаграм тощо.

У Міністерстві освіти повідомили, що у параграфі розглядатимуться нові поняття та їхні тлумачення, зокрема: “Євромайдан”, “тітушки”, “волонтер”, “сотня”, “АТО”, “Асоціація з ЄС”, “добровольчий батальйон” та інші.

Водночас для вчителів буде підготовлено методичний матеріал про події Євромайдану та російсько-українську війну 2014 року, що буде містити більш науково обґрунтований виклад подій та рекомендації щодо їх вивчення з учнями.

29 грудня обидва формати матеріалів – параграф та матеріали методичних рекомендацій – будуть подані на розгляд комісії з історії науково-методичної ради МОН щодо надання їм грифу “Рекомендовано Міністерством освіти і науки України”.

Матеріали будуть доступні для використання вже у січні як у паперовому, так і в електронному форматах.

Слідкуйте за новинами на сайті Ерудит.нет.

http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь