Розроблено навчальну програму із “Захисту Вітчизни”

Програма Захисту Вітчизни
Програма Захисту Вітчизни

Міністерством освіти і науки запропонований для розгляду, доопрацьований за результатами громадського обговорення, проект навчальної програми “Захист Вітчизни” для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Передбачається, що навчальний предмет “Захист Вітчизни” входитиме до інваріантної складової Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІІ ступеня.

Метою навчального предмета є ознайомлення молоді з основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, набуття школярами знань про задачі Збройних Сил України, їх характерні особливості, засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, основ медичних знань, здійснення психологічної підготовки молоді до захисту Вітчизни.

Також викладання предмета має формувати у школярів життєво необхідні знання, уміння і навички щодо захисту Вітчизни.

Предмет “Захист Вітчизни” буде обов’язковим навчальним предметом, що викладатиметься в старшій школі. Уроки проводитимуться відповідно до календарного плану по півтори години на тиждень. 10 клас – по 1,5 години на тиждень протягом навчального року. 11 клас: в першому семестрі – по 1,5 години на тиждень, а в другому семестрі – по 1 годині на тиждень та 18 годин буде відведено на проведення військово-польових занять.

Вивчення навчального предмета проводиться з юнаками та дівчатами разом. При закінченні вивчення курсу навчального предмета “Захист Вітчизни” будуть організовуватися 3-х денні (18 годин) військово-польові заняття на базі військових частин, військових комісаріатів та базових навчальних закладів, які організовуватимуться та проводитимуться районними військовими комісаріатами та органами місцевого самоврядування.

Передбачається, що під час проведення занять учителі та учні матимуть обов’язково вдягатимуть військову форму. На уроках “Захисту Вітчизни” і позакласних заходах з військово-патріотичного виховання відносини між учнями і вчителями предмета будуватимуться на основі вимог статутів Збройних сил України.

Проект навчальної програми “Захист Вітчизни” для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів опубліковано на сайті Міністерства освти і науки за наступним посиланням. Зауваження та пропозиції можна надсилати на електронні адреси: [email protected];[email protected].
http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь