Міністерство освіти і науки закликає освітян вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні

Пам'яті Небесній Сотні
Пам’яті Небесній Сотні

Міністерство освіти і науки звертається до педагогів, учнів, студентів та батьків із закликом належно вшанувати героїзм українських захисників у день Героїв Небесної Сотні.

У міністерстві зазначають, що рік Революції Гідності та російсько-української війни на сході країни стали переломними історичними подіями.

“Події на Майдані та на Східному фронті проявили вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість українських захисників, які ціною свого здоров’я і життя боронять від агресора незалежність та цілісність нашої країни”, – йдеться у зверненні Міністерства освіти і науки.

“Звертаємося до педагогів, учнів, студентів та батьків із закликом належно вшанувати героїзм українських захисників. І тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України. 20 лютого – у день Героїв Небесної Сотні, а також щорічно – у День захисника України 14 жовтня пам’ятаймо про них, знайомих і не знайомих; вони виконали свій обов’язок перед народом і країною”, – зазначають у відомстві.

Також у Міністерстві освіти вважають, що в час, коли кращі люди країни жертвують своїм життям і здоров’ям, творять історію нових Збройних Сил України, відзначати, нехай навіть “за звичкою”, 23 лютого – скасований як свято Указом Президента №806/2014 від 14 жовтня 2014 року день армії чужої держави, яка забирає життя українських громадян і плюндрує українську землю, було б і непатріотично, і аморально.

“Маємо власну країну, власну історію, власну армію, власні свята, власну гідність. Слава Україні! Героям слава!”, – йдеться у зверненні Міністерства освіти і науки України до педагогів, учнів, студентів та батьків.

http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь