Міністер освіти Оксен Лісовий розповів про плани підвищення зарплати освітянам

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий прокоментував низькі зарплати українських педагогів: розуміння цієї проблеми є.

Від розповів про плани щодо підвищення виплат в етері “Сніданку з 1+1” – у відповідь на ремарку ведучої про те, що в середньому вихователь дошкільнят отримує 5 тисяч гривень, повідомляє УП. Життя

“Я не знаю, чи я маю право говорити як міністр освіти, але як громадянин я скажу, що це звичайно приниження…Якщо ми хочемо виховувати гідного громадянина, ми повинні зробити так, щоб педагог, який його виховує, теж почувався гідною людиною. Тому оплата праці дуже важлива”, – сказав Оксен.

Лісовий каже, що на всіх політичних рівнях є “розуміння цієї проблеми”, а модель оплати праці і рішення цієї проблеми – в роботі.

“Як ми будемо це робити – користуватись ми будемо тарифною сіткою, чи будемо виходити з неї, цими деталями я уже не буду завантажувати глядача. Але є мета, вона поставлена”, – зауважив освітянин.

Йдеться про підвищення зарплат для всіх педагогів: дошкільних, позашкільних, вчителів, викладачів закладів вищої освіти, професійно-технічної освіти та фахового коледжу. Підвищення має бути системне, каже Лісовий.

“Інше питання, який принцип буде цього підвищення, яка пріоритезація, кому в першу чергу чи всім разом. Це уже шляхи – і ці шляхи зараз активно опрацьовуються на всіх рівнях. Тому це точно в пріоритеті”, – додав міністр.

Нагадаємо, для учнів 6 та 8 класів буде проведено моніторингове дослідження шляхом тестування на платформі “Всеукраїнська школа онлайн” (НАКАЗ)

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments