Чи може вчитель надсилати завдання у Viber замість онлайн-уроків? Відповідає Шкарлет (ВІДЕО)

У МОН кажуть, що вчителі можуть надсилати завдання телефоном або поштою, якщо немає можливості для участі в онлайн-уроках.

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що школи можуть на свій розсуд організовувати навчальний процес в умовах карантину, оскільки законом наділені автономією.

Відео із даним запитанням від учасника групи Батьки SOS прозвучало на 19 хв 12 с.

Про це він розповів під час брифінгу, присвяченому 100 дням перебування на посаді, коментуючи скарги батьків на те, що не всі вчителі проводять онлайн-уроки, а деякі  тільки кидають у Viber посилання на номери сторінок підручників для самостійного опрацювання.

За його словами, відповідно до закону України про освіту навчальні заклади наділені автономією, що полягає у їхній самостійності, незалежності та відповідальності у прийнятті рішень щодо академічних освітніх, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань діяльності, у порядку і  межах, визначених законом.

“Враховуючи загальну ситуацію та карантинні й протиепідемічні заходи закладів загальної середньої освіти, можуть бути запропоновані різні підходи щодо організації освітнього процесу.

Окрім дистанційної форми, коли учасники віддалені один від одного і взаємодіють за допомогою сучасних цифрових технологій, може бути очна, змішана або інша форма навчання, що поєднує дистанційне та очне навчання і передбачає застосування технологій дистанційного навчання на очній формі”, – сказав Шкарлет.

Міністр наголосив, що заклад освіти має забезпечити регулярні відстеження результатів навчання учнів, а також, за потреби, має надавати їм підтримку в освітньому процесі.

“Для учнів, які не можуть взяти участь в синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад освіти може забезпечити використання інших засобів комунікації доступних для них: телефонного, почтового зв’язку тощо”, – зазначив Шкарлет.

Він додав, що перш за все у цій взаємодії “первинною є сумлінність учня і вчителя щодо отримання знань, дотримання всіх графіків і принципів освітнього процесу”.

  • Нагадаємо, що у липні 2020 року соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” проведено дослідження щодо освіти в пандемію.
  • Про брак технічних засобів для дистанційного навчання повідомили близько 20–30% громадян у невеликих містах (до 100 000 мешканців).
  • Про погану якість інтернету зауважили 21% опитаних, про відсутність пристроїв для онлайн-навчання — 19%.

Нагадаємо, за навчання одного учня на одному уроці педагог отримує 2 гривні 31 копійку, – освітній експерт Володимир Онацький

liga.net

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments