Геометрія 8 клас Мерзляк Гімназія поглиблене вивчення 2016

Підручник Геометрія 8 клас Мерзляк Гімназія поглиблене вивчення 2016 скачати або читати в режимі онлайн.

Скачати pdf

Геометрія 8 клас Мерзляк Гімназія поглиблене вивчення 2016
Геометрія 8 клас Мерзляк Гімназія поглиблене вивчення 2016

Мова навчання: українська

Автор Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С.

Новая программа – завантажити

Видавництво “Гімназія”

Рік видання 2016

Формат Pdf (електронний підручник)

Читати онлайн (дочекайтесь повної загрузки сторінки …)

 

 

ВІД АВТОРІВ
Любі восьмикласники!

Ви зробили серйозний життєвий крок: вирішили продовжити освіту в класі з поглибленим вивченням математики. Ми вітаємо вас із цим вибором і сподіваємося, що ви не розчаруєтеся у своєму рішенні.

Навчатися в математичному класі не просто. Треба бути наполегливим і завзятим, уважним і акуратним, і найголовніше — не бути байдужим до математики, а любити цю красиву науку.

У цьому навчальному році ви продовжуватиме вивчати геометрію. Сподіваємося, що ви встигли полюбити цю важливу науку, а отже, з інтересом будете опановувати нові знання. Ми маємо надію, що цьому сприятиме підручник, який ви тримаєте в руках. Ознайомтеся, будь ласка, з його структурою.

Підручник поділено на шість параграфів, кожний з яких складається з пунктів. У пунктах викладено теоретичний матеріал. Вивчаючи його, особливу увагу звертайте на текст, який надруковано жирним шрифтом, жирним курсивом і курсивом; так у книзі виділено означення, правила та найважливіші математичні твердження.

Зазвичай виклад теоретичного матеріалу завершується прикладами розв’язування задач. Ці записи можна розглядати як один із можливих зразків оформлення розв’язання.

До кожного пункту дібрано задачі для самостійного розв’язування, приступати до яких радимо лише після засвоєння теоретичного матеріалу. Серед завдань є як прості й середні за складністю вправи, так і складні задачі (особливо ті, що позначено «зірочкою» (*)).

Дерзайте! Бажаємо успіху!

Шановні колеги!

Ми знаємо, що підготовка до уроку в класі з поглибленим вивченням математики — робота нелегка. Організація такого навчального процесу вимагає великих зусиль учителя, який формує навчальний матеріал по крихтам, збираючи його в багатьох посібниках. Ми сподіваємося, що цей підручник стане надійним помічником у вашій нелегкій та шляхетній праці, і будемо щиро раді, якщо він вам сподобається.

У книзі дібрано великий і різноманітний дидактичний матеріал. Проте за один навчальний рік усі задачі розв’язати неможливо, та в цьому й немає потреби. Разом з тим набагато зручніше працювати, коли є значний запас задач. Це дає можливість реалізувати принципи рівневої диференціації та індивідуального підходу в навчанні.

Звертаємо увагу на таке: до чинної програми з геометрії для 7 класу не включено вивчення теми «Задачі на побудову». Проте дидактичний матеріал цього підручника містить певну кількість задач, якими передбачено, що учні мають елементарні навички розв’язування задач на побудову за допомогою циркуля та лінійки. Такий підхід пов’язаний з тим, що, на думку авторів (і ми впевнені, що колеги з нами погодяться), неможливо уявити собі учня математичного класу, який не має ніякого уявлення про задачі на побудову. Тема «Задачі на побудову» як матеріал, необов’язковий для вивчення, подана у всіх без винятку підручниках геометрії для 7 класу, які використовують у цей час у загальноосвітніх навчальних закладах. Ми рекомендуємо колегам знайти можливість для вивчення цієї теми за рахунок резерву навчальних годин.

У підручнику зеленим кольором позначено номери задач, що рекомендуються для домашньої роботи, синім кольором — номери задач, які на розсуд учителя (з урахуванням індивідуальних особливостей учнів класу) можна розв’язувати усно.

Бажаємо творчого натхнення та терпіння.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь