Основи боксу – що варто знати?

Бокс – один з найдавніших видів єдиноборств та один з найпопулярніших видів спорту загалом. Бокс, як і більшість із бойових мистецтв є не тільки змагальним видом спорту, а й може принести неабияку користь в повсякденному житті, адже навчає вас самозахисту та уникнення загрозливих для життя ситуацій. Якщо ви вирішили займатися боксом, тоді ця стаття саме для вас.

З чого почати?

Історія виникнення боксу сягає ще Стародавнього Єгипту, а сам він є одним із найстаріших Олімпійських видів спорту. Бокс є досить виснажливим та травматичним видом спорту, тому не кожна людина готова ним займатися. Перед тим, як розпочинати тренування, ви повинні поставити собі запитання: “Яка у вас мотивація для занять боксом?”, “Яких результатів ви хочете досягти?».

Тид тренувань

Перш за все, початківцю необхідно обрати вид тренувань, які поділяються на індивідуальні та групові. На індивідуальних тренуваннях тренер може приділити набагато більше уваги спортсмену, наголосити на проблемних моментах, поправити техніку, відпрацьовувати швидкісні чи силові елементи. Заняття в групах дозволяють попрацювати з різними суперниками у спарингу чи на лапах. Групові тренування надзвичайно корисні, адже робота із суперником дозволяє спортсмену рости та розвиватися.

У боксі є кілька “основоположних китів” на яких тримається цей вид спорту.

Боксерська стійка

Стійка – це постійне положення спортсмена під час бою. Вона залежить від того, чи боксер є правша, чи шульга. Стійка допомагає захищати корпус та голову від ударів суперника, а також дозволяє максимально швидко та ефективно завдавати удари у відповідь. Класична боксерська стійка – стояти потрібно на напівзігнутих ногах, носок передньої ноги та п’яткова частина задньої ноги повинні тяжіти до центральної частини, щоб утримувати потрібну рівновагу. Підборіддя має «дивитися вниз», а голова повинна бути за рукавичками.

Робота ніг

Досвідчені спортсмени люблять повторювати, що хорошого боксера видно по роботі ніг. Дане твердження звучить дивно для більшості, адже заведено вважати, що в боксі усе навантаження йде на руки, проте, це помилка. Ноги відіграють важливу роль, оскільки задають інерцію та силу для майбутнього удару. Швидкість роботи ніг дозволяє ефективно рухатись, ухилятись від ударів суперника та завдавати удари у відповідь.

Під час тренування боксер спалює величезну кількість калорій, тому зручний одяг надзвичайно важливий для тренувань. Сьогодні все більш популярними стають рашгарди – еластичні футболки з синтетичної тканини, які є досить легкими, комфортно облягають тіло та легко виводять зайву вологу та тепло.

Робота на груші

Робота на груші чи мішку – головне заняття боксера протягом всього періоду тренувань. Вона покликана для відпрацювання різноманітних ударів та комбінацій. Саме цей тип тренувань дозволяє покращити роботу рук та прокачує витривалість. Для новачка груша стане «вірним другом» на багато років. Займатися на груші потрібно під пильним наглядом тренера, адже непрофесійна техніка та удари часто призводять до травм та ускладнень.

Відповідний спортивний інвентар

Ну і звичайно, що для заняття боксом вам знадобляться боксерські рукавички. Розмір тренувальних рукавичок становить від 12 до 16 унцій, а для спортсменів із більшою масою тіла варто обирати важчі рукавиці. Перевагу варто надавати рукавицям із натуральної шкіри, адже вони прослужать вам довше та є приємними на дотик. Оберіть боксерські рукавички з асортименту Sportano.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments