Як стати майстром манікюру — з чого потрібно починати

В даний час робота в бьюті-індустрія користується особливою популярністю. І однією з найбільш популярних є професія майстра з манікюру. У зв’язку з цим багато хто цікавиться – як отримати необхідні навички? З чого почати?

З чого почати?

Якщо ви тільки мрієте про те, як стати майстром манікюру, але не знаєте, з чого почати, згадайте просту істину. Для будь-якої нової справи на першому етапі, потрібно навчання.

Отже, відразу після освоєння базових навичок даної професії, подальші кроки матимуть такий вигляд:

  • Закупівля необхідних матеріалів та інструментів – це досить витратно. Проте рекомендується не економити на якості. Краще купувати хорошу та якісну сировину.
  • Набуття досвіду – новому майстру потрібно якомога більше практикуватися. При цьому не слід одразу брати платних клієнтів. Починати можна з близьких родичів, подруг та знайомих, приймаючи оплату лише за матеріали.
  • Прийом перших клієнтів та створення клієнтської бази – після того, як мінімальний досвід буде отримано, можна поступово починати надавати послуги на платній основі. Робити це можна як вдома, так і влаштовуючись на роботу до салону.
  • Удосконалення навичок – після того, як клієнтська база буде сформована, і у майстра з’являться додаткові фінансові засоби, можна продовжувати вдосконалювати свої вміння. Слід розуміти, що бьюті-індустрія не стоїть на місці, тому дуже важливо «йти в ногу з часом».

Послідовно виконавши описані дії, новачок отримає все, що потрібно, щоб стати досвідченим майстром манікюру.

Чи можна стати майстром, навчаючись самостійно?

Як відомо, проходження курсів з манікюру – досить дороге задоволення, у зв’язку з чим деякі майстри-початківці воліють навчатися самостійно.

Безперечно, обравши такий варіант, вдасться заощадити пристойну суму грошей. Проте є й інший бік медалі. У самостійного навчання навичкам манікюру є низка недоліків, виражених у наступному:

  • весь процес займе набагато більше часу, тому що новачкові буде складно зрозуміти, наскільки корисна та чи інша інформація;
  • не бачачи «наживо», а найголовніше, не маючи можливості ставити запитання досвідченим нейл-майстрам, буде складно стати справжнім професіоналом своєї справи;
  • за підсумками домашнього навчання у новачка не буде на руках сертифіката, що підтверджує, що він дійсно отримав усі необхідні навички. Надалі це може відлякувати потенційних клієнтів.

Тому краще звернутися до професіоналів та отримати якісну інформацію. У Львові можна звернутися до таких спеціалістів:

  • Європейська Школа Краси “Гармонія”;
  • Центр краси Іванни Пиріг;
  • SMArt Nails School;
  • Студія Манікюру і педикюру YSY. Beauty House – Nails Studio;
  • O’KAI Studio & School.

Це ще не всі школи, які мають змогу навчити початкових майстрів. В кожному закладі новачок зможе пізнати для себе необхідну інформацію стосовно роботи та пройти практичні заняття на запрошених моделях.

Плюси та мінуси роботи

До основних переваг роботи майстра манікюру можна віднести:

  • Великий попит на такий вид послуг.
  • При певному рівні навичок та напрацьованій клієнтській базі, майстер щомісяця зможе заробляти значні суми грошей.
  • Немає жодних обмежень під час встановлення ціни за манікюр, а також за сумою заробітку в цілому. Все залежить від таланту та популярності майстра.
  • Можливість самостійно організовувати свій робочий графік та при необхідності робити собі вихідні.
  • Працювати можна як вдома, так і в салоні.
  • Короткий термін навчання (загалом трохи більше 3 місяців).
  • Наявність перспектив подальшого зростання. Згодом майстер з манікюру може почати навчати новачків, брати участь у різних міжнародних конкурсах або зовсім відкрити під своїм керівництвом новий салон.

Як видно, ця професія має великий перелік переваг. Однак не позбавлена ​​вона і низки мінусів, до яких належать:

  • Високі витрати на початку шляху. Навчання, матеріали, обладнання, підготовка робочого приміщення – все це йде велика кількість коштів.
  • Шкідливі умови роботи – майстру щодня по 5-8 годин доводиться вдихати нігтьовий пил, а також нюхати різні хімічні речовини. Більше того, сидяча робота в згорбленому положенні вкрай несприятливо позначається на хребті.
  • Спочатку доведеться працювати без прибутку, а часом і зовсім собі на збиток.
  • Постійний контакт із людьми, серед яких можуть зустрічатися і неадекватні особи.

Кому підійде професія майстер манікюру

Перед тим, як стати майстром манікюру, варто замислитись, чи підходить вам ця робота. Важливо розуміти, що далеко не кожна людина зможе впоратися з нею.

Найбільшою мірою така професія рекомендована наступним категоріям осіб:

  • тим, хто любить виконувати кропітку роботу протягом декількох годин поспіль;
  • власникам творчого мислення та почуття смаку;
  • які вміють контактувати з іншими людьми і протягом тривалого часу вислуховувати їх скарги, плітки та інші балачки;
  • здатним ефективно планувати свій робочий час.

Устаткування майстра

Перед тим, як почати роботу майстром манікюру, необхідно закупити необхідне обладнання та матеріал. Так як без нього неможливо працювати. Не потрібно купувати одразу все, що тільки є в магазинах. Це дорого та невигідно. З часом кожен майстер зрозуміє з чим працювати йому більше подобається. В першу чергу майстру необхідно мати:

Меблі та обладнання:

  1. Манікюрний стіл з лампою на гнучкому кронштейні.
  2. Стілець для майстра і стілець для клієнта.
  3. Педикюрное крісло.
  4. Ванночка для ніг.
  5. 2 ванночки для рук.
  6. Стерилізатори (ультрафіолетовий, тепловий).
  7. Ванночка для парафіну.
  8. Ящик для інструментів і пристосувань.
  9. Апарат для педикюру.
  10. Збірник для сміття і щітка для прибирання робочого місця

Інструменти:

  1. Дерев’яні апельсинові палички.
  2. Металева лопатка (пушер).
  3. Пилочка.
  4. Кусачки малі (для шкіри) довжина ріжучого полотна 5-8 мм.
  5. Кусачки великі (для нігтів) довжина полотна 14-22мм.
  6. Терка для педикюру.
  7. Шліфувальний брусок.
  8. Щітка для зняття спила.
  9. Верстат педікюрний.
  10. Леза до верстата.

Розхідники:

  1. Рідке мило.
  2. Рідина для зняття лаку.
  3. Дезінфікуючий розчин.
  4. Антисептик для рук (мірамістин, хлоргексидин).
  5. Гель-лаки (близько 20 шт. База і закріплювач).
  6. Крем для рук, для ніг.
  7. Маска для рук, для ніг.
  8. Масло для кутикули.

Медикаменти:

  1. Кровоспинні (перекис 3%).
  2. Йод.
  3. Мазь Левомеколь.
  4. Ватні палички.
  5. Ватяні диски.
  6. Лейкопластир.
  7. Рукавички.
  8. Маска для обличчя.

Це лише стартовий набір, котрий повинен бути у кожного майстра. Звичайно, потім кількість розхідних матеріалів збільшується, як і гель-лаків та інших засобів для покриття ногтей.

Як набити руку майстру-початківцю?

Як вже було сказано вище, для майстра нігтьового сервісу найголовніше набути досвіду виконання манікюру різного ступеня складності. Для цього можна робити наступні дії:

  • тренування на клієнтах;
  • брати моделей та відточувати свою майстерність на них. Зазвичай у цьому разі плата за манікюр не стягується, дівчата мають лише компенсувати вартість матеріалів;
  • також манікюр можна робити близьким родичам, друзям чи просто знайомим.

Помилки майстрів-початківців

Нерідко, на початку, багато майстрів нігтьового сервісу роблять помилки, які надалі не дають їм можливості йти далі і розвиватися.

Так, до найбільш типових помилок, які здійснюються багатьма новачками, можна віднести наступне:

  • Встановлення надто низької вартості послуги. Безперечно, новачкові не слід ставити ціни на рівні салонів бізнес-класу, але і знижувати їх до мінімуму теж не рекомендується. Такий підхід може призвести до швидкого вигоряння, а також залучити клієнтів, які націлені лише на низьку вартість послуги. У разі її підвищення вони просто підуть.
  • Деякі новачки відразу приступають до повноцінної роботи, не здобувши хоча б мінімальний досвід – в результаті такого підходу майстер робить багато помилок (що природно на початку кар’єри), і тим самим втрачає клієнтів.
  • Нехтування зручністю клієнта – для клієнтів потрібно створити максимально комфортні умови. Крісло має бути м’яким та зручним, робочому процесу не повинні заважати сторонні звуки у вигляді плачу дітей, ляскання дверей, криків тощо (якщо майстер приймає вдома).
  • Відсутність вкладень у свій розвиток – необхідно регулярно покращувати існуючі та набувати нових навичок у сфері нігтьового сервісу.

Таким чином, здавалося б на перший погляд проста професія майстра манікюру містить масу нюансів і труднощів. Пройшовши базові курси, не варто очікувати, що наступного тижня можна буде почати заробляти пристойні суми. Перш ніж це настане, необхідно добре попрацювати і докласти багато зусиль для того, щоб досягти своєї мети.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments