Пам’ятка для учасників ЗНО 2016

Пам'ятка абітурієнта ЗНО 2015
Пам’ятка абітурієнта ЗНО 2016

ПАМ’ЯТКА для учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року

1. За умови успішної реєстрації Вам рекомендованим листом (який Ви повинні були отримати в поштовому відділенні) були надіслані:

 сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року (далі – Сертифікат);

 інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2016 рік» (далі  ЗНО 2016)*;

 реєстраційну картку абітурієнта.

* Ознайомтеся з інформаційним бюлетенем ЗНО 2016, який Ви отримали разом із Сертифікатом. Викладена в цьому бюлетені інформація допоможе Вам прийняти зважені рішення в будь-якій ситуації, пов’язаній із проходженням тестувань.

 

2. Про місце, дату та час проведення тестувань Ви дізнаєтеся із запрошення-перепустки. Звертаємо увагу, що запрошення-перепустки у 2016 році НЕ надсилатимуться поштою, а розміщуються на інформаційних сторінках. Запрошення-перепустки необхідно роздрукувати зі сторінки, вхід до якої здійснюється за номером Вашого Сертифіката та PIN-коду, указаному в ньому*.

*Зайти на власну інформаційну сторінку, можна скориставшись сайтом Українського центру оцінювання якості освіти (далі  УЦОЯО) www.testportal.gov.ua або одним із сайтів РЦ.

 

3. Уважно ознайомтеся з переліком пунктів проведення ЗНО (далі – ПТ), що зазначені в запрошенні-перепусці. Для того, щоб запобігти запізненню* в день тестування, заздалегідь ознайомтеся із маршрутами проїзду до ПТ та передбачте додатковий час на випадок проблем із транспортом та заторів на дорогах.

*Вхід до ПТ припиняється рівно о 10.50. Якщо Ви прибудете до ПТ із запізненням, Вас НЕ допустять до виконання сертифікаційної роботи!

 

4. У день тестування візьміть із собою необхідні документи, дві-три ручки з чорнилом чорного кольору, та, за бажанням, ручний механічний годинник* і маленьку прозору пляшечку з негазованою питною водою. Підбираючи одяг для проходження ЗНО, дотримуйтеся ділового стилю. Намагайтеся одягнутися так, щоб відчувати себе зручно і не відволікатися під час виконання сертифікаційної роботи.

*Залиште вдома калькулятор, зошити, рукописні матеріали, предмети, що можна назвати пристроями зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації. Радимо також залишити вдома коштовні телефони.

 

5. На вході до ПТ Ви повинні пред’явити*:

 Сертифікат ЗНО 2016;

 паспорт або інший документ, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті;

 запрошення-перепустку.

*У разі відсутності одного із зазначених документів або пред’явлення їх копій, Вас НЕ допустять до ПТ!

 

6. Якщо Ви взяли із собою до ПТ телефон(-ни), інші засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друковані та рукописні матеріали, що не передбачені процедурою ЗНО, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, пам’ятайте, що в аудиторії тестування Ви повинні покласти їх у спеціально відведене місце для їхнього зберігання (телефон(-ни) при цьому необхідно вимкнути).

СУВОРО ЗАБОРОНЕНО: – користуватися в ПТ будь-якими вищеназваними пристроями та засобами зв’язку; – мати при собі протягом часу, відведеного на тестування вищезазначені пристрої та матеріали!*

*Не виконання зазначених правил є підставою для позбавлення Вас права на продовження роботи над тестом та анулювання результату ЗНО!

 

7. В аудиторії тестування переконайтеся, що на індивідуальній паперовій наліпці, наклеєній на Вашому робочому столі, указані Ваші прізвище, ім’я, по батькові. Ретельно перевірте, щоб номер Вашого робочого місця, тестового зошита та наліпок зі штрих-кодом на бланку відповідей були однаковими. У жодному разі НЕ підписуйте бланки відповідей! Уважно вислухайте промову інструктора.

*Для проходження тестування Ви отримаєте тестовий зошит тією мовою, яку обрали під час реєстрації.

 

8. Під час тестування головне – самостійне та якісне виконання тестових завдань. Не заважайте іншим абітурієнтам працювати над тестом та не реагуйте на їхні звернення по допомогу*. Ставтеся з повагою до осіб, відповідальних за проведення ЗНО, не заважайте їм виконувати покладені на них обов’язки.

* Порушення дисципліни може призвести до позбавлення Вас права на продовження роботи над тестом, а порушення процедури ЗНО іншими учасниками: списування тощо., впливає на Ваш особистий результат! Пам’ятайте, що оцінка за шкалою 100-200 балів є рейтинговою.

9. Під час тестування Ви можете вийти з аудиторії за власною потребою, але майте на увазі, що це не є підставою для подовження часу, відведеного на виконання тесту. Якщо ж під час виконання тестових завдань Ви вирішите вийти за межі ПТ, то не зможете продовжити роботу над тестом*.

*До виходу з ПТ переконайтеся в тому, що у Вашому Сертифікаті проставлено відмітку про проходження ЗНО з певного предмета.

 

10. Інформація про час (день) оголошення результатів ЗНО з кожного предмета заздалегідь оприлюднюватиметься на сайті УЦОЯО. У визначений час (день) результат ЗНО з певного предмета буде розміщено на Вашій інформаційній сторінці*.

*Якщо у Вас виникнуть сумніви стосовно об’єктивності оцінювання Вашої тестової роботи, Ви маєте право подати апеляційну заяву щодо результатів ЗНО. З порядком подання такої заяви Ви зможете ознайомитися на сайті УЦОЯО. Пам’ятайте термін подання заяви обмежений!

 

11. Після оголошення результатів з усіх предметів, із яких Ви проходили тестування, роздрукуйте із Власної інформаційної сторінки Інформаційну картку та долучіть її до Сертифіката*.

*Ваші результати, указані в Інформаційній картці, будуть обов’язково перевірені ВНЗ на відповідність.

 

12. Якщо Ви з поважної причини не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО з одного або декількох предметів, Ви маєте право звернутися до свого РЦ з відповідною заявою, де зазначено причину, з якої Ви не змогли взяти участь в тестуванні. Надати заяву необхідно протягом п’яти робочих днів, ураховуючи день тестування, яке не було складено. До заяви обов’язково додайте документальне підтвердження поважності причини пропуску тестування (- нь)*.

*До поважних причин, що надають право абітурієнтові взяти участь у додатковій сесії, відносяться причини, що не залежать від їх дій та волі, та на які вони не можуть вплинути.

Бажаємо успіхів!

Додаткову інформацію про ЗНО 2016 можна отримати на сайті вашого РЦ та за телефонами.

Пам'ятка учасника ЗНО 2015
Пам’ятка учасника ЗНО 2016
Пам'ятка учасника ЗНО 2015
Пам’ятка учасника ЗНО 2016
Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь