20 лютого завершується реєстрація для участі у ЗНО 2015

Реєстрація на ЗНО 2015 завершується 20 лютого 2015 р.
Реєстрація на ЗНО 2015 завершується 20 лютого 2015 р.

20 лютого регіональні центри оцінювання якості освіти завершують реєстрацію осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні в 2015 році. Враховуючи складну ситуацію, що склалася в Криму, Донецькій та Луганській областях, Міністерством освіти і науки прийнято рішення про продовження термінів реєстрації учасників ЗНО з неконтрольованих владою територій до 20 квітня.

Цього року всі абітурієнти вищих навчальних закладів незалежно від року здобуття повної середньої освіти або наявності результатів тестувань минулих років мають подавати сертифікати ЗНО, отримані лише у поточному році.

Загалом, учасники ЗНО матимуть можливість скласти не більше чотирьох тестів з переліку предметів ЗНО, до якого включено 12 навчальних дисциплін: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.

Тести з української мови і літератури, а також математики матимуть два рівня складності.

ЗНО з української мови і літератури традиційно буде обов’язковим для усіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту.

Оскільки результати ЗНО з української мови і літератури одночасно будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи, а тестування відбудеться 24 квітня, реєстрація учасників відбувалася за дещо зміненою процедурою.

Випускники шкіл поточного навчального року, після формування комплекту необхідних документів, реєструвалися для складання тестів ЗНО, використовуючи допомогу своїх навчальних закладів, які формували списки осіб та надсилали їх за адресою регіонального центру, який обслуговує відповідний регіон.

Інші особи, зокрема, учні або студенти професійно-технічних, вищих навчальних закладів, що здобувають повну загальну середню освіту в поточному навчальному році, або є випускниками шкіл минулих років, надсилали реєстраційні документи до регіонального центру своєї області самостійно.

Після успішної реєстрації для кожного учасника ЗНО 2015 року на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти створено інформаційну сторінку, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та PIN-коду.

Також порядком реєстрації на ЗНО передбачена можливість внесення змін до реєстраційних даних шляхом перереєстрації. Такою можливістю учасники можуть скористатися до 01 квітня.

Ті особи, які не встигли зареєструватися, але бажають взяти участь у тестуванні, мають перейти на сайт УЦОЯО та розпочати процедуру реєстрації для участі у ЗНО >>>

http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь