Вузи прийматимуть свідоцтва про ПЗСО і без оцінок ДПА, – Шаров

Олег Шаров, генеральний директор директорату вищої освіти й освіти дорослих, пояснив важливість оцінки за ДПА. За словами Олега Шарова, оцінка за ДПА відповідає лише за розрахунок середнього балу, який враховує наявні оцінки і ігнорує відсутні оцінки.

За декілька годин у ФБ з’явилося кілька версій про те, що без оцінок ДПА у свідоцтві про ПЗСО деякі виші не візьмуть документи вступників.

Спочатку мені було смішно, а потім стало моторошно. Схоже, що хтось розганяє чергову “зраду” при її відсутності. Насправді, ЗВО абсолютно байдуже наявність/відсутність запису про ДПА в додатку до атестату. Ця інформація використовується лише в розрахунку середнього бала, який враховує наявні оцінки і ігнорує відсутні оцінки.

Для тих, хто хвилюється пропоную уривок з нормативного документа: “Під час реєстрації (електронної заяви) вступник зазначає наступні дані: … – середній бал додатка до зазначеного документа (про повну загальну середню освіту), обчислений за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і розрахований як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до документа оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Предмети, за якими зроблено запис “звільнений (а)”/”зараховано”, а також факультативи у загальну кількість не враховуються”
(абзаци 1 і 7 пункту 3 розділу ІІ Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої (фахової передвищої) освіти України в 2020 році, затверджений наказом МОН від 6 квітня 2020 року #482).

Тобто при відсутності оцінок за ДПА середній бал просто розраховується без них і все!

Скрін допису Олега Шарова
Скрін допису Олега Шарова
Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Exit mobile version