Вступна – дистанційно, оригінали можна буде подавати онлайн, – МОН

Міністерство освіти і науки має намір максимально скоротити кількість контактів абітурієнтів та представників закладів вищої освіти під час проведення вступної кампанії в 2020 році.

Відповідних висновків можна дійти з відповідей освітнього відомства на запитання цьогорічних абітурієнтів щодо особливостей проведення вступної кампанії цього року.

Зокрема, у Міносвіти повідомляють, що всі заяви до закладів вищої освіти вступники зможуть подавати онлайн через власні електронні кабінети.

«МОН працює над тим, щоб вступники також отримали можливість подавати оригінал заяви (за якою хочуть бути зараховані), накладаючи електронний підпис, щоб не було необхідності особисто привозити оригінал документа про освіту до ЗВО, який можна буде привезти вже після початку навчання. Якщо такої можливості не буде, МОН продовжить строк подачі оригіналів документів», – зазначають у відомстві.

Також вступники з числа пільгових категорій матимуть можливість подавати заяви онлайн після того, як принесуть документи, які підтверджують пільги, хоча б в один університет, де їх буде перевірено та завантажено в базу.

Окрім того, якщо відвідувати заклади освіти буде заборонено через карантин, творчі конкурси та вступні іспити можуть проводитись у дистанційному форматі – онлайн та з надійною ідентифікацією вступників. Якщо це буде технологічно неможливо, університети мають забезпечити проведення творчих конкурсів та вступних іспитів із дотриманням жорстких санітарних регламентів.

Нагадаємо, у четвер, 30 квітня о 14-00 год Єгор Стадний розповість про складання сесії в онлайн режимі і вступну кампанію 2020. Посилання на онлайн трансляцію

http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments