Жодних норм про позбавлення дітей ухильників права на освіту немає, — нардеп Юлія Гришина прокоментувала заяву Івченко

“Наведені цитати – це його особисті роздуми з приводу того, як держава може реагувати на факт ухилення від мобілізації. Це просто уривок із дискусії, жодних подібних рішень не ухвалювалося ні на рівні політичного керівництва, ні всередині профільного комітету. Така норма суперечила б і Конституції, і глузду здорової людини”, – заявила Гришина.

У тому ж дусі висловився і голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія.

“Ніхто не збирається обмежувати дітей у праві на освіту. Таких планів у Верховної Ради немає, не було і не буде! Навіть у контексті змін у правилах мобілізації. Чому хтось про це говорить, зрозуміти важко. Але точно не потрібно сприймати це всерйоз”, – написав Арахамія в телеграм-каналі.

Після виходу інтерв’ю і появи реакцій на нього Івченко в коментарі виданню “Страна” відмовився від своїх слів про те, що він пропонує карати дітей ухильників, забороняючи їм вступати до вишів.

“Я ніколи не зазіхав на найсвятіше – на наших дітей. Усі мають здобувати вищу освіту. Щодо закону про мобілізацію скажу наступне: держава, влада ухвалюватимуть рішення з приводу тих, хто не виконуватиме закон. У контексті навчання держава може впровадити норму, наприклад, що не буде оплачувати навчання у вишах за бюджетні гроші, але це буде винятково рішення органів влади, які ухвалюватимуть рішення щодо людей, які порушують законодавство”, – сказав народний депутат.

Він також заявив, що зробить усе можливе, щоб подібні новації не потрапили до кінцевого варіанту законопроєкту.

“Подібні суперечливі норми можуть застосовуватися виключно державою або державними органами та інституціями на їхній розсуд. Законодавство їм дозволяє зробити це підзаконним нормативним актом. Запевняю всіх, ми зробимо все можливе, щоб подібні новації не потрапили до кінцевого варіанту законопроєкту”, – запевнив нардеп.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments