МОН зобов’язало студентів до 31 травня оформити військово-облікові документи

До 31 травня 2023 року студенти повинні оформити військово-облікові документи.  У разі невиконання цього зобов’язання, навчання припиняється шляхом скасування наказу керівника закладу освіти. Це стосується закладів фахової передвищої та вищої освіти усіх форм власності

Міністерство освіти і науки України надіслало керівникам закладів фахової передвищої, вищої освіти усіх форм власності та сфер управління  та керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних (у місті Києві) військових адміністрацій роз’яснення щодо подачі до закладів освіти військово-облікових документів. Про це повідомив Андрій Черних у спільноті Новини вищої освіти.

Генеральний штаб Збройних Сил України, як головний орган військового управління з координації і контролю за виконанням завдань у сфері оборони органами державної влади, листом від 13.04.2023 № 300/1/С/3352 погодив пропозиції Міністерства освіти і науки України щодо вирішення питання подачі до закладів освіти військово-облікових документів.

Одноразово відтерміновується подання військово-облікових документів для таких категорій:

  • осіб 2005, 2006 років народження, які зареєстровані і знаходяться на тимчасово окупованих територіях;
  • осіб 2003, 2004 років народження, які зареєстровані і знаходяться на тимчасово окупованих територіях у разі відсутності у них документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, визначених статтею 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»;
  • осіб 2005, 2006 років народження, які тимчасово перебувають за кордоном і знаходяться на тимчасовому консульському обліку в закордонних дипломатичних установах України;
  • осіб 2003, 2004 років народження, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях або на територіях активних бойових дій, перелік яких затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 (далі — території активних бойових дій), та які тимчасово перебувають за кордоном і знаходяться на тимчасовому консульському обліку в закордонних дипломатичних установах України;
  • осіб 2005, 2006 років народження, які станом на 01 червня 2023 року зареєстровані і знаходяться на територіях активних бойових дій.

Їм необхідно оформити і подати до закладів освіти військово-облікові документи до 31 березня 2024 року згідно з письмовими зобов’язаннями.

Здобувачам освіти набору 2022 року (крім визначених вище категорій), які не здійснили приписку до призовних дільниць до 24 лютого 2022 року, завершити приписку і оформити військово-облікові документи та подати їх до закладів освіти до 31 травня 2023 року. У разі невиконання цього зобов’язання до визначеного терміну, навчання припиняти шляхом скасування наказу керівника закладу освіти про зарахування на навчання в частині таких здобувачів.

Керівники закладів фахової передвищої, вищої освіти мають у семиденний строк інформувати районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки про зарахування або припинення навчання здобувачів освіти з числа призовниківвійськовозобов’язаних та резервістів.

Та до 20 грудня 2023 року надати Генеральному штабу Збройних Сил України списки здобувачів освіти з числа осіб, які не оформили військово-облікові документи, за формою: прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, примітка.

Переглянути документ МОН № 1/5528 від 20.04.2023 онлайн

Нагадаємо, кого можуть мобілізувати, а кого ні у 2023 році?

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments