Чи можлива мобілізація під час вступної кампанії на магістратуру: пояснення юриста

Технічно — так, можуть. Проміжок часу між закінченням навчання за бакалавратом та вступом на магістратуру для студентів, які безперервно та поетапно проходять навчання, закон не врегульовує жодним чином.

Про це розповів у ексклюзивному коментарі для Освіторія медіа юрист ГС «Освіторія» Олександр Брижак.

Вступні випробування на магістратуру починаються 24 червня, а наказ про зарахування на бюджет видається не пізніше 27 серпня (для бюджетників). Дещо більше такого, так би мовити, підвішеного у повітрі, часу в контрактників: їхні випробування починаються 1 серпня, а набір може тривати до 31 жовтня.

Поки що порада від юриста така: таким чоловікам, які за віком старші 25 років і планують здобувати вищий рівень освіти, необхідно мати при собі документальне підтвердження подачі-прийняття документів на магістратуру (з відміткою закладу вищої освіти або інші докази подачі документів). Уже нині можна отримати підтвердження реєстрації для вступу на магістратуру (вона триває до 29 травня). А ось диплом бакалавра випускники матимуть на руках зазвичай у червні, тобто їхній освітній процес все ще триває.

Також можна взяти витяг/довідку від ЗВО про проходження вступних випробувань (із датами та місцем проведення екзаменів) тощо. Наприклад, тим, хто цього року вступає на магістратуру на держбюджет під час основної сесії, вже з 20 липня можна демонструвати результати. Якщо вони є високими та конкурентоздатними, це підстава дочекатися зарахування.

Нагадаємо, чоловіки, що здобувають другу вищу освіту, зберігають право на відстрочку до кінця навчального року

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments