Подати оригінали документів до вузу можна буде укрпоштою

Міністерство освіти має намір передбачити додаткові механізми, що забезпечать максимально дистанційне проведення вступної кампанії.

Про це під час онлайн конференції розповів заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний. Переглянути Основні тези із прямого ефіру Єгора Стадного про завершення навчального року та вступну кампанію у 2020 році

За його словами, абсолютна більшість вступників, включаючи і вступників до магістратури, буде подавати електронні заяви до університету.

«Також пільговики матимуть меншу потребу їздити до університетів, тому що раніше вони подавали документи про свої пільги очно, тепер же ми реалізуємо можливість, щоб такі документи можна було б направити до одного університету, який занесе їх в базу, і пільговикам не треба буде возити їх до інших університетів», – сказав Єгор Стадний.

Окрім того, для студентів, які будуть зараховуватись на контрактні місця, Міносвіти передбачить дистанційну подачу оригіналів заяв.

Абітурієнти, які подаватимуть оригінали заяв на бюджетні місця матимуть можливість або подати заяву очно, або подати оригінал заяви поштою, якщо у вступника не буде можливості прибути до університету.

Для реалізації цієї опції Міністерством освіти і науки буде продовжений період подачі оригіналів заяв від вступників, які будуть рекомендовані на навчання.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments