МОН рекомендує університетам та коледжам з 1 вересня перейти на очне навчання

З початку вересня МОН пропонує університетам та коледжам перейти на форму навчання з використанням очного формату.

Листом від 11 липня 2023 року МОН пропонує вищим навчальним закладам та коледжам, які не знаходяться в зонах бойових дій, з 1 вересня перейти до проведення навчання у форматі, що передбачає присутність студентів у аудиторіях. У зазначеному листі було зазначено, що якість освіти суттєво знизилася через епідемію COVID-19 та подальшу збройну агресію проти України. У зв’язку з цим МОН рекомендує вищим навчальним закладам перейти до проведення освітнього процесу у присутності студентів у навчальних аудиторіях, з урахуванням наявності та місткості укриттів.

“З огляду на зазначене рекомендуємо закладам вищої і фахової передвищої освіти з 01 вересня 2023 року максимально перейти до здійснення освітнього процесу в аудиторному форматі з урахуванням наявності та місткості укриттів”, – ідеться в листі. 

Міністерство освіти наголосило на тому, що ця рекомендація не стосується освітніх закладів, що розташовані на територіях, що перебувають у зонах бойових дій, включаючи зони, що знаходяться під обстрілами з боку ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та подібних.

Протягом літнього періоду пропонується активно залучити управління для забезпечення облаштування укриттів у вищих навчальних закладах з метою можливого повернення до очного навчання.

Незважаючи на рекомендацію, кінцеве рішення щодо переходу до навчання у форматі занять у присутності студентів узагалі залишається на розсуд кожного закладу.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments