Компанія CLUST будує інноваційне укриття для студентів КПІ ім. І. Сікорського

Компанія CLUST спільно з Київським політехнічним інститутом ім. І. Сікорського побудують перше інноваційне укриття CLUST SPACE для студентів і викладачів.

Проєкт CLUST SPACE презентував фаундер компанії CLUST Руслан Тимофєєв під час ХІ Всеукраїнського фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge, який цьогоріч був присвячений інноваційній трансформації та післявоєнному відновленню України

«Діяльність нашої компанії повʼязана з розвитком стартапів, тому ми як ніхто зацікавлені в тому, щоб на ІТ-ринок виходило якомога більше українських продуктів. Ми хочемо, щоб про нас у світі говорили не тільки як про найхоробрішу націю, але й як про найтехнологічнішу. Я вважаю, що студентство це та середа, в якій можуть і повинні народжуватися потужні ідеї для стартапів, а тому освітній процес не повинен перериватися. Так виникла ідея створити соціальний проєкт CLUST SPACE, в основі якого лежить ідея реорганізації наявних бомбосховищ, які закріплені за університетами,» — говорить Руслан Тимофєєв, Founder CLUST.

Мета проєкту — побудувати безпечний інноваційний освітній хаб для студентів, який виконуватиме функції коворкінгу в мирні часи й швидко перетворюватиметься на укриття під час повітряної тривоги за рахунок розумного зонування та меблів-трансформерів.

В компанії CLUST наголошують, що безпекова проблема в Україні це не щось тимчасове, що існує допоки триває війна. Це питання, яке буде актуальним для українців відтепер і назавжди.

«Ми прагнемо не лише підтримати безперервний освітній процес в Україні під час війни, а й впроваджувати інноваційні та комфортні безпекові рішення, закласти фундамент післявоєнного відновлення нашої держави вже сьогодні,» — коментує керівниця проєкту, Head of CRS CLUST, Анастасія Войткевич.

Перший smart shelter зʼявиться на базі приміщення центральної бібліотеки Київського політехнічного інституту ім. І. Сікорського в Києві. Наразі до робочої групи проєкту входять співробітники компанії CLUST, студенти та керівний склад КПІ ім. І. Сікорського, представники державних установ. Над дизайн-проєктом працюють професіонали зі студії Peker&Partners.

CLUST SPACE міститиме робочу зону для навчання, начитки лекцій та презентацій, зону для відпочинку, кухню, туалети та душові кабіни, куточок для дітей та багато іншого.

Завершити будівництво планують в першому кварталі 2023 року. План на майбутнє — масштабувати смарт-укриття на всю територію України та відкрити ще 10–20 CLUST SPACE при університетах протягом 2023 року.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments