За відсутність Інтернету у Черкасах можуть покарати батьків, – повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Служба у справах дітей Черкаської міської ради планує не допомагати а карати батьків за відсутність Інтернету.

Про це, з посиланням на лист Служби у справах дітей Черкаської міської ради, повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За його словами, лист служби був надісланий школам міста Черкаси у п’ятницю 24 квітня.

«З цього листа цілком зрозуміло, що головна мета цієї установи – покарати батьків, чиї діти з різних невідомих поки що причин не навчаються зараз дистанційно. Причому батьків «призначили винними», навіть не дізнавшися, чи це дійсно їх провина, чи це об’єктивні проблеми із доступом до Інтернету та необхідним технічним забезпеченням, про що наразі Служба освітнього омбудсмена має величезну кількість повідомлень із різних джерел», – зазначає омбудсмен.

Він також наголошує, що закон «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» цілком ясно визначає покликання цієї установи – «застосування переважно методів виховання і переконання, що передбачають вжиття примусових заходів лише після вичерпання всіх інших заходів впливу на поведінку дітей».

«Але виховувати та переконувати – це, вочевидь, не стиль авторки цього листа: набагато простіше погрожувати батькам карами. Крім того, заклади освіти мають співпрацювати із Службами у справах дітей, а не виконувати розпорядження установи, якій не підпорядковані. Тому подібний лист треба було спрямувати, насамперед, Департаменту освіти і домовитися про співпрацю. З тексту зрозуміло, що людина, яка підписала цей лист, має своє виключно «каральне» бачення варіантів вирішення проблеми», – підкреслює освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments