Які бувають презервативи та що врахувати при виборі захисту

З усіх засобів контрацепції лише презервативи здатні одночасно захищати і від небажаної вагітності, і від венеричних захворювань. Такі властивості зумовлені тим, що кондом створює непроникний бар’єр та перешкоджає прямому контакту статевих органів. До того ж, ці контрацептиви найбільш доступні та прості у використанні. Але важливою умовою для того, щоб вони повноцінно виконувати свої функції є відповідність розміру. В іншому випадку секс може перетворитися в атракціон з пошуку презервативу, якщо він раптом спаде, чи челендж з лікуванням або вагітністю. Тож варто детально розглянути це питання.

Розмір має значення

Одними з найважливіших параметрів при виборі кондомів є їх ширина та довжина. Від цього залежить, як контрацептив буде «сидіти» на пенісі. Якщо він буде завеликий, то може просто злізти прямо під час сексу, якщо замалий – порватися. Щоб уникнути подібних проблем, варто правильно підібрати розмір.

Зорієнтуватися можна по написам на упаковці. Загальноприйнятою системою маркування є буквена:

  • S – найменші, об’єм їх становить десь від 47 до 50мм;
  • M – середні, до 52 мм;
  • L – більші за середні, 54-56 мм;
  • XL та XXL – великі, ширина до 60 мм.

Також параметри можуть бути вказані на зворотній стороні упаковки. Тож треба звірятися, аби не помилитися з вибором.

Як визначити потрібний розмір

Тут все просто – треба міряти пеніс. Робити це треба в стані ерекції, аби визначити максимальні параметри статевого органу. Щоб визначити об’єм треба обміряти окружність пенісу внизу та поділити число на 2. Таким чином можна вирахувати напівоб’єм статевого органу, який має відповідати параметрам кондому.

Довжину вимірюють від кінчика головки до низу. Краще за все мірки знімати стоячи.

Товщина стінок виробу

Ця властивість відповідає за відчуття під час сексу. Чим тонший презерватив, тим реальніші відчуття, причому в обох партнерів. І навпаки, коли стінки товстіші, то чуттєвість знижується і не вдається отримувати яскравого задоволення від інтиму. Стандартна товщина – 0,06 мм, також знайти можна моделі з товщиною 0,05-0,04 мм. Але супертонкі можуть мати ще менші параметри – від 0,03 до 0,01 мм.

Тож щоб не втрачати можливості насолодитися сексом і не ризикувати, краще обирати тонкі кондоми. Зазвичай на упаковці таких засобів пишуть «ультратоненькі». Плюс такого рішення і в тому, що зазвичай контрацептиви з тонкими стінками більш еластичні. Їх зручніше надягати, вони менше тиснутимуть. Проте варто враховувати, що вони мають бути якісними, від перевіреного виробника, аби не рвалися в процесі сексу.

Презервативи для особливих видів сексу

Зазвичай користувачі не задумуються над призначенням кондомів і використовують ті самі моделі для різних видів сексу. Але краще обирати за призначенням.

Наприклад, для анального інтиму краще підійдуть контрацептиви з більш товстими стінками та збільшеною кількістю лубриканту. Під час такого сексу кондом має витримати додаткове навантаження у вигляді більш сильного тертя, тугого проникнення. Для орального – більш тонкі і з фруктовими смаками, завдяки чому процес пестощів буде приємнішим.

Сумісність з лубрикантами

Це ще одна важлива умова, від якої залежить надійність кондому. Справа в тому, що певні види лубрикантів (масляні та силіконові) не можна використовувати з латексними контрацептивами, які у більшості доступні на ринку. Речовини у складі таких змащувачів руйнують матеріал презервативу, через що знижуються його захисні властивості.

Тож, щоб не ризикувати краще купувати лубриканти на водній основі, або сумісні з матеріалом кондому (така інформація вказана в інструкції).

Якщо на латекс алергія

Більшість презервативів – латексні. Це доступний матеріал, але при цьому не є гіпоалергенним. У деяких людей можу бути негативна реакція на латекс:

  • подразнення,
  • сухість;
  • печіння статевих органів.

Якщо подібні признаки повторюються кілька разів під час використання контрацептивів з латексу, то варто від них відмовитися. Вірніше, замінити на інші – кондоми з поліуретану. Цей матеріал не викликає алергії, тому підходить навіть людям з високою чутливістю до подразнювачів. За посиланням https://talla.ua/ua/prezervativy-poliuretan/ поліуретанові презервативи представлені в асортименті розмірів та видів, тож можна підібрати кондоми за будь-якими уподобаннями.

Насамкінець ще раз відзначимо важливість використання презервативів задля безпечного сексу. Головне при цьому правильно вибрати кондом за розміром, властивостями та типом матеріалу. Проблем з цим не буде, оскільки ці засоби контрацепції доступні у великому асортименті.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments