Як працюватимуть школи, у яких немає укриття

Наразі щодо відкриття шкіл у тих чи інших регіонах готується комплексне рішення.

Уже сьогодні в усіх закладах освіти працює інспекція з представників ДСНС, ВЦА, місцевої тергромади щодо наявності можливого бомбосховища.

Інспекція приймає рішення щодо того, наскільки вони підготовлені та чи підготовлені взагалі. Також представники МВС можуть, у тому числі, подавати певні рекомендації, що потрібно зробити, щоб убезпечити присутніх у навчальному закладі.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

Бо необхідно розуміти, що не у всіх школах є підвальне приміщення. Але, знову ж таки, є певні вимоги, як можна зробити такий об’єкт цивільного захисту безпосередньо усередині школи навіть без підвального приміщення. Саме для цього створена ця комісія. І частково наразі, у тому числі, ми робимо певні ревізії по деяких школах і будемо надавати свої рекомендації“, — сказав Смірнов.

Він додав, що наразі є питання і щодо того, чи потрібно відкривати усі школи, оскільки наразі багато людей виїхало з України, зокрема багато вчителів, які не можуть проводити навчання.

Окрім того, Смірнов зазначив, що наразі щодо відкриття шкіл у тих чи інших регіонах готується комплексне рішення.

Зокрема, розглядається і можливий варіант щодо того, що будуть певні опорні школи. І ці опорні школи, наприклад, якщо там є і укриття, і багато інших факторів, то вони, можливо, будуть навчатися й у дві або три зміни. Але наразі це все на етапі створення і коригування всіх деталей“, — сказав він.

Нагадаємо, школи організують онлайн навчання на вимогу батьків

Всеосвіта

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments