«Всеукраїнська школа онлайн» отримає додаткове фінансування з бюджету в розмірі 6 млн 800 тисяч грн.

Стало відомо, що онлайн платформа «Всеукраїнська школа онлайн» отримає додаткове фінансування з бюджету в розмірі 6 млн 800 тисяч грн. Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів України 31 березня.

Очікується, що за ці кошти будуть створені ще 399 додаткових онлайн уроків для школярів.

Тобто, якщо провести нескладні розрахунки, за один урок буде оплачено 17042 грн!!!

Зазначено, що у суму входить робота експертів: вартість години їхньої роботи складає 97 гривень. Робота експерта над одним уроком зазвичай триває 3 години. Очікується, що на роботу експертів для створення додаткових 399 уроків доведеться витратити 141,7 тис. грн.

Додаткові кошти отримають шляхом скорочення видатків за іншими напрямами, зокрема:

  • проведення літніх мовних таборів для учнів класів (груп) із навчанням мовами національних меншин та вчителів (3 мільйони 883 тис. грн.);
  • організація та проведення конкурсів (у тому числі фінальних етапів), семінарів, нарад, виставок, конференцій, форумів та інших заходів (951,3 тис. грн.);
  • проведення експертизи підручників для здобувачів повної загальної середньої освіти (2 мільйони 94 тис. грн).

У МОН зазначили, що ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відстежувати свій навчальний прогрес. А вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій.

Нагадаємо, що за попередніми підрахунками на «Всеукраїнську школу онлайн» уже витратили понад 32 млн грн.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» вже налічує 1260 уроків з різних предметів, необхідних для забезпечення дистанційного/змішаного навчання.

«Ще 660 уроків наразі проходять етапи перевірки і незабаром стануть доступними для загального користування на платформі», – зазначає Шкарлет.

Окрім того, міністр нагадав, що Всеукраїнська школа онлайн є сучасним ресурсом для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments