Віталій Кличко: Новорічні свята у дитсадках та школах столиці відбудуться без присутності батьків та гостей

Новорічні свята у дитсадках та школах столиці відбудуться без присутності батьків та гостей. Таке рішення у п’ятницю, 27 листопада, ухвалив міський Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«На сьогодні ситуація із захворюваністю у садочках та школах поки що контрольована. Це – результат спільної роботи батьків та освітян. У закладах відбувається пильний контроль за захворюваністю дітей та працівників. За дотриманням необхідних правил безпеки. А батьки при перших ознаках недуги залишають дітей вдома. Але ми всі розуміємо, що епідеміологічна ситуація – складна. І разом ми повинні робити все, аби упередити стрімке розповсюдження вірусу. Тому новорічно-різдвяні свята в закладах дошкільної освіти та в школах столиці відбуватимуться без батьків та запрошених гостей», – повідомив мер Києва.

Він наголосив,  що таке рішення у п’ятницю, 27 листопада, ухвалив міський Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, проаналізувавши вимоги постанови уряду та постанови Головного державного санітарного лікаря України.

«Так ми уникнемо скупчення людей у садках та школах та мінімізуємо ризики інфікування. Адже часто діти хворіють на коронавірус безсимптомно. Але передають вірус тим, хто з ними контактує та перебуває поруч. Я сподіваюся на розуміння батьків. Та на чітке виконання рішення керівниками шкіл та садочків. Свята в навчальних закладах будуть. Але тільки для дітей!» – підкреслив Віталій Кличко.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments