Вчителів щеплюватимуть вакциною Pfizer

Вакцинація працівників сфери освіти розпочнеться після отримання регіонами нової партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech. Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки.

Очікується, що можливість вакцинації стане можливою вже найближчим часом.

У Міністерстві освіти нагадують, що працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини.

Для того, щоб отримати можливість вакцинації працівник будь-якого закладу освіти має звернутися до керівника свого закладу.

Алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію від COVID-19:

  1. Працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти звертаються до керівників закладів освіти.
  2. Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і направляють списки до органів управління освітою місцевих рад. Органи управління освітою місцевих рад надають списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  3. Керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти направляють списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  4. Департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  5. Керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  6. Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівників закладів освіти, які подали списки, про дату і час, коли мобільна бригада приїде до закладу освіти для вакцинації колективу.
  7. Уточнені списки керівники надають до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Після першого приїзду мобільної бригади будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Детальна інформація про особливості вакцинальної кампанії, типи вакцин та відповіді  на запитання — на vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

Регіональні координатори з вакцинації повідомлять керівників закладів освіти, які подали списки, про дату і час приїзду мобільної бригади для вакцинації колективу.

Нагадаємо, медичні огляди школярів у новому навчальному році. Роз’яснення Національної служби здоров’я України

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments