Вчителям не варто чекати на додаткові виплати, – Любомира Мандзій

На сьогоднішньому онлайн-засіданні (відео)  Любомира Мандзій розповіла про оплату праці педагогів у поточному році. На додаткові доплати цьогоріч освітянам не варто чекати:

У бюджеті 2020 року не передбачено встановлення додаткових доплат на поточний рік, але ми зараз працюємо над новою концепцією оплати праці педагогічних працівників, – прокоментувала чиновниця.

Очільниця МОН також додала інформацію про новий навчальний рік. За її словами, учні підуть до школи тоді, коли це дозволятиме епідеміологічна ситуація в країні. Обов’язковим елементом навчання стануть онлайн-інструменти, які вчителі встигли опанувати за час карантину.

Про реформування нарахування премій держслужбовцям детально розповів Олег Немчінов, Міністр КМУ. За його словами, надбавки та премії будуть нараховуватись щоквартально або щорічно за виконання власного KPI (ключовий показник ефективності праці):

Ми знаємо, скільки нарікань у суспільстві викликали премії та надбавки для держслужбовців, особливо ті, що в категорії А (керівники апаратів Конституційного Суду, керівник Апарату ВРУ та його заступників тощо). Ми підходимо до іншої структури оплати праці, переводимо 70% заробітку в посадовий оклад, а 30% виводимо в залежності від нарахувань і заохочень тощо.

Відходимо до щомісячних премій і переходимо на практику щоквартальних й щорічних премій, які будуть нараховувати виключно за виконання власного KPI й визначатися індивідуально для кожного держслужбовця, а його ефективність буде визначатися конкретними апгрейдами.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments