Українці створили петицію про заборону очного навчання у навчальних закладах до закінчення воєнного стану

Українці просять заборонити очне навчання в закладах освіти на час дії воєнного стану. Відповідну петицію створили на сайті Президента України.

Текст петиції: заборонити очне навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану і військових дій.

Батьки занепокоєні рішення Міністерства освіти, щодо очного навчання з 1 вересня. Так як відповідне рішення ставить життя їх дітей під загрозу.

Підписати петицію можна за посиланням. Петиція зібрала понад 20 тисяч голосів. Для того щоб її розглянув президент України Володимир Зеленський потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Посилаючись на звернення заступника міністра освіти та науки Андрія Вітренко щодо відновлення навчального процесу в режимі “офлайн”, цитую:
“Що стосується початку нового навчального року. Хочу повідомити батькам, учням, студентам: 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн, і всі діти, студенти учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів профтехосвіти”.

1. “Україні російські загарбники знищили 20% шкіл і дитсадків. Президент Володимир Зеленський доручив відновити до 1 вересня якомога більше зруйнованих та пошкоджених російськими військами шкіл,” – заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенкою.
2. Не всі навчальні заклади мають бомбосховища і шляхи евакуації. Деякі заклади освіти мають вузькі коридори та сходові прольоти.
3. Якщо говорити про початкові школи та дитсадки, то вік учнів вимагає ще більшої уваги викладачів та вихователів під час екстренних подій. 1 вихователь/викладач на 15 учнів – нормальна пропорція відповідальності?
4. Емоційна напруга. Неможливість сконцентруватись на навчанні, коли тільки-но закінчилась повітряна тривога або від
5. Тривалість повітряних тривог. Під час повітряної тривоги потрібно негайно прямувати до укриття. До прикладу, місто Київ, 06.06.2022. Повітряна тривога почалась в 10:21. Загроза ракетного удару минула в 13:09. (дану інформацію можна перевірити в офіційному додатку “Київ Цифровий”). Що учням робити 2 години 48 хвилин в сховищі? Як при цьому триватиме навчальний процес? Чи можливо проводити уроки в сховищі для всіх учнів/студентів одночасно?
6. Частина населення була евакуйована закордон. Сім’ї, яким нема куди повертатись. Діти, яким для щоденного очного відвідування школи потрібен портфель, канцелярія, книжки, зошити і т.д. Все що треба при онлайн навчанні – телефон/ноутбук/комп’ютер зі зв’язком. Нотатки і завдання можна робити на цьому ж пристрої.

Наостанок хочу спитати: що ви робите? Чиє це хворе бажання, побачити, як дитина біжить до або зі школи, під повітряну тривогу?

Нагадаємо, опубліковано лист про організація 2022/2023 навчального року від 30 червня 2022 року.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments