Українські школярі відстають на пів року через карантин – омбудсмен

Українські школярі втрачають приблизно пів року освітнього процесу через карантин. При цьому, порівняно з розвиненими країнами Європи, Україна і без того відстає на два роки у навчанні.

Про це розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі «Радіо НВ».

«У рівних умовах дитина, яка навчається з карантинними обмеженнями, втратить півроку навчання», – зазначив омбудсмен.

Нагадаємо, Місцева влада має право продовжити навчання літом (ВІДЕО)

Він звернув увагу на те, що дана ситуація ускладнюється ще й тим, що українська освіта і без того відстає від європейської за темпами.

«Для України це дуже критично, бо ми і так відстаємо. За даними міжнародного дослідження, Україна займає десь середнє місце в рейтингу, і якщо порівнювати з країнами, де якісні освітні системи, Україна відстає десь на 1,5-2 роки. Тобто наші діти недоотримують навчання через те, що зміст освіти недосконалий, освітні методики недосконалі», – зауважив омбудсмен.

Також він наголосив, що у державному бюджеті на цей рік закладено субвенцію в розмірі 1 млрд грн, і ці кошти мають в тому числі піти на протидію наслідкам COVID-19 в освіті. Однак наразі гроші ніяк не задіяно через відсутність відповідної постанови Кабміну.

«Гроші нібито є, але використати їх неможливо, оскільки є певна процедура. Тому я дуже очікую, що нарешті буде ухвалена постанова, яка впорядкує використання цих коштів, і їх можна буде використовувати – у тому числі для початку нового навчального року. Бо зараз діти на дистанційному навчанні здебільшого, заклади освіти працюють в дистанційному режимі, але з 1 вересня, дуже сподіваюся, діти повернуться до класів», – сказав Горбачов.

Рекомендуємо переглянути Відеоуроки для 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 та 9, 10 і 11 класів (ОНОВЛЕНО)

https://www.slovoidilo.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments