У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт про скасування ДПА-2022

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким пропонується надати учням і студентам, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022 році, право обирати вид оцінювання результатів їх навчання.

Зокрема, йдеться про надання випускникам системи повної загальної освіти права вибрати зручну для них форму оцінювання результатів навчання – фактично відмовитися від проходження ДПА.

Законопроєкт, авторами якого є майже 40 депутатів з різних політичних фракцій та груп, поданий до парламенту 10 лютого.

Автори документа пропонують провести оцінювання випускників за моделлю, що була застосована впродовж двох останніх років – шляхом річного оцінювання (неучасть у ДПА), або проходження державної підсумкової атестації (у закладі освіти), або проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Своє рішення автори законопроєкту обґрунтовують складною прогнозованістю епідеміологічної ситуації у травні, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби та тим, що цього навчального року частина навчання здобувачів повної загальної середньої освіти проходила дистанційно.

Для ухвалення рішення Верховна Рада має внести відповідні зміни до закону «Про повну загальну середню освіту», що стосуватимуться окремих питань завершення 2021/2022 навчального року.

Водночас випускники закладів освіти, які мають намір здобувати вищу освіту, складатимуть ЗНО для отримання результатів навчання та участі у конкурсному відборі під час вступної кампанії.

osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments