У МОН є три варіанти початку нового навчального року, – Шкарлет

Т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, в інтерв’ю LB.ua, заявив, що форму навчання з нового навчального року визначатиме епідеміологічна ситуація. У МОН є три варіанти початку навчання з першого вересня: дистанційна форма, змішана або буде внесено кілька суттєвих змін в звичайний навчальний процес. Та про повноцінне відновлення звичного всім навчального процесу, нажаль, поки що не йдеться.

При цьому, т.в.о. міністра освіти і науки висловив занепокоєння про дистанційне навчання першокласників, та все ж не виключив можливості повернення до дистанційного навчання, при загостренні ситуації з Covid-19.

“Я не уявляю собі, яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас. Можливо, якщо ситуація буде загострюватися, то буде знов дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію в школі.

Ми розробляємо запасні варіанти. Можливо, буде змішана форма відвідування школи – частково офлайн, частково онлайн. Можливо, будуть діти по змінах ходити. Потрібно напрацювати матеріали не лише безпечності санітарних умов, а ще й умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію”, – сказав Шкарлет.

На його переконання, виключно дистанційна форма навчання може призвести до “соціального сирітства” учнів.

Я спілкувався за цей час з величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта – це не зовсім освіта. Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша школа, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема. Якщо в нас буде тільки дистанційне навчання – буде соціальне сирітство.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments