У Львівських школах учням можуть заборонити користуватись мобільними телефонами

Починаючи з 1 вересня, у львівських школах вступить в силу нове правило – заборона використання мобільних телефонів учнями. Такий крок призначений для сприяння спілкуванню між учнями та уникненню незаслуженого відволікання під час навчального процесу. Про це повідомив Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львівської міської ради.

«Ми хочемо ініціювати і з 1 вересня заборонити використання мобільних телефонів під час навчального процесу. Це відволікає дітей.  Так є в багатьох школах за кордоном, так є в багатьох приватних школах, хороших школах. І всі навчальні заклади, які це впровадили, наводять багато переваг такої ініціативи», – сказав Андрій Закалюк.

Він підкреслив, що під час занять мобільні телефони зазвичай мало задіяні для академічних цілей учнями. Однак, якщо виникне необхідність використання мобільного телефону з метою навчання, то це буде допустимо.

«Ми розуміємо, що є переживання батьків, коли повітряна тривога, як буде дитина без мобільного телефона. Але в школі завжди є людина, яка відповідає за дітей. Ви завжди можете сконтактувати з класним керівником, з директором, із заступником директора… Вони завжди відкриті до батьківської спільноти. Діти будуть в безпеці. Ми з вами маємо розуміти, що маємо повернути живе спілкування для наших дітей. Я думаю, велика частина батьків погодяться зі мною», – додав Андрій Закалюк.

Управління освіти спільно з керівництвом шкіл та педагогами збираються обговорити та розробити план впровадження заборони використання мобільних телефонів для учнів.

Варто згадати, що агентство ООН із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) рекомендує всім країнам заборонити використання смартфонів у школах з метою попередження порушень навчального процесу, покращення якості навчання та захисту дітей від кіберзалежності.

Нагадаємо, до 1 вересня 2024 року будуть створені ліцеї на базі шкіл.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments