У Києві пропонують скоротити навантаження в 11 класах, а травень присвятити підготовці до ЗНО

Департамент освіти і науки Києва пропонує школам завершити вивчення нового матеріалу для 11-х класів до кінця квітня й відвести травень на концентроване повторення окремих предметів залежно від профілю подальшого навчання.

Про це написала керівниця департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян.

“Ідеться про академічну свободу: свободу вибору власної освітньої траєкторії в останній місяць навчання у шкільних стінах. Як це? Про що це?

Ми пропонуємо тим, хто сьогодні до цього готовий, ревізувати навчальні програми й завершити вивчення нового матеріалу для випускників 11-х класів до кінця квітня. Бо вже багато років ми заплющуємо очі на абсурдну ситуацію: за шкільною програмою, одинадцятикласники до кінця навчального року мають опановувати певні теми, вивчати й повторювати матеріал, а насправді вже на початку травня вони складають ЗНО з усього вивченого матеріалу.

Ми пропонуємо провести навчальний процес у травні за принципом освітнього трансформера, розбивши випускників не за класами, а за групами, з урахуванням обраного ними профілю подальшого навчання вже за межами рідної школи; дні перед ЗНО перетворити на дні предметного занурення (колись це називалося консультаціями перед екзаменом)”, – написала Фіданян.

За її словами, тижневе навантаження на випускника становить до 36 годин на тиждень. Використавши пропозиції департаменту, можливо зменшити навантаження до 12 годин і водночас зберегти вчительське навантаження та заробітну платню згідно з тарифікацією (за рахунок поділу учнів на групи, – ред.).

Читати також Формули, які будуть у тестовому зошиті на ЗНО 2021 з математики

НУШ

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments