Світовий банк фінансуватиме зарплати за умови їх виплати в повному обсязі

Майже 1,5 млрд доларів від Світового банку, анонсовані вчора для покривання видатків на зарплати держслужбовців і вчителів виділятимуть щомісяця й за умови, що заробітні плати виплачуватимуть у повному обсязі.

Про це повідомив директор Світового банку в справах країн Східної Європи Аруп Банерджі в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”, пише Економічна правда.

У межах такого варіанта фінансування Світовий банк бере на себе зобов’язання щодо відшкодовування уряду всіх видатків на виплати зарплат основним категоріям державних службовців, а також зарплат освітянам (раніше Світовий банк повідомляв про вчителів, – ред.) щомісяця (починаючи з березня, після початку війни, принаймні до кінця року), за умови, що заробітна плата фактично виплачується в повному обсязі“, – сказав Банерджі.

За його словами, позику схвалено в межах проєкту “Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні” (або PEACE в Україні) і вона не є позикою на політику розвитку.

Отже, після виділення початкової значної суми відшкодування за період із березня до травня, суму, що залишилася, виплачуватимуть щомісяця на основі підтвердження фактичних витрат”, – пояснив Банерджі.

Нагадаємо, учителі отримають решту відпустки після рішення ВР

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments