Строки вступу на бакалавра у 2023 році

У 2023 році вступна кампанія для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) розпочнеться 01 липня реєстрацією електронних кабінетів і завершиться зарахуванням вступників до закладів вищої освіти.

Вступна кампанія складається з кількох етапів, кожен з яких має визначені строки. Зокрема строки формування рейтингових списків, прийому документів, проведення конкурсів, вступних іспитів, співбесід, конкурсного відбору та зарахування.

Пропонуємо читачам ознайомитися зі строками прийому заяв і документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної середньої освіти.

ВСТУП НА ДЕННУ ФОРМУ НАВЧАННЯ


Реєстрація електронних кабінетів вступників і завантаження до електронного кабінету необхідних документів розпочинається 01 липня 2023 року.

Медичні огляди та інші доконкурсні процедури, передбачені особливими умовами конкурсного відбору за відповідними конкурсними пропозиціями, проводяться до дня, що передує дню завершення прийому заяв.

Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 19 липня.

Закінчується реєстрація заяв вступників о 18.00 31 липня.

Творчі конкурси та співбесіди

Для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди або творчих конкурсів, реєстрація на участь у співбесідах чи конкурсах здійснюється:

✔ для вступу на бюджет – з 3 липня до 18.00 10 липня;

✔ для вступу на контракт – з 3 липня до 18.00 25 липня.

Творчі конкурси проводяться в кілька потоків з 07 по 18 липня включно (для вступників на місця державного та регіонального замовлень (бюджетні місця) за графіком, затвердженим закладом освіти). Для вступників на контракт співбесіди та творчі конкурси проводяться до 31 липня.

Механізми реєстрації учасників творчих конкурсів, організації та проведення творчих конкурсів визначаються відповідно до законодавства. У творчих конкурсах мають право брати участь особи, які здобули повну загальну середню освіту або завершують її здобуття до поточному році, що підтверджується відповідним документом або довідкою закладу освіти.

Інформація про строки прийому заяв та документів для участі у творчому конкурсі оприлюднюється на офіційному вебсайті закладу вищої освіти.

Вимоги до мотиваційних листів визначаються правилами прийому закладу освіти і мають бути затверджені до 1 червня 2023 року.

Оприлюднення рейтингових списків

Формування рейтингових списків вступників і надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права навчатися на бюджетній формі здійснюється не пізніше 05 серпня.

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на бюджетні місця до 18:00 08 серпня.

Зарахування на навчання

Зарахування вступників на навчання на бюджет проводиться не пізніше 10 серпня.

Зарахування вступників на навчання за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) — не пізніше ніж 30 серпня 2023 року.

Переведення на вакантні бюджетні місця та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на контракт і здобули повну загальну середню освіту, відбувається не пізніше 18 серпня.

Надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступають на контракт на відкриті та фіксовані (закриті) конкурсні пропозиції, здійснюється не раніше 09 серпня.

ВСТУП НА ІНШІ ФОРМИ НАВЧАННЯ (КРІМ ДЕННОЇ)


Строки прийому заяв і документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання за іншими (крім денної) формами здобуття освіти за кошти державного або регіонального бюджету або за рахунок цільових пільгових державних кредитів не відрізняються від строків прийому документів на денну форму навчання.

Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на контракт визначаються правилами прийому відповідного закладу освіти.

Заклади освіти у своїх Правилах прийому можуть передбачити одну або декілька чергових сесій реєстрації заяв вступників. При цьому перша з них починається не раніше ніж 01 вересня.

Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення чергової сесії прийому заяв і документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір, але не пізніше 30 листопада 2023 року.

ВСТУП НА ОСНОВІ МОЛОДШОГО СПЕЦІАЛІСТА, ФАХОВОГО МОЛОДШОГО ТА МОЛОДШОГО БАКАЛАВРА


Цьогоріч буде використаний широкий конкурс при адресному розміщенні місць державного замовлення для здобуття ступенів бакалавра та молодшого бакалавра.

У 2023 році не встановлюється поділ бюджетних місць між вступниками на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра. Вони братимуть участь у спільних широких конкурсах із використанням однакового розрахунку конкурсного бала.

Загальний перелік широких конкурсів визначений Додатком 4 Порядку прийому до закладів вищої освіти.

ІНШІ УМОВИ


Для тих категорій вступників, для яких строки прийому заяв і документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання не встановлені, строки визначаються правилами прийому закладу освіти.

При цьому зарахування (переведення) на навчання за державним замовленням закінчується:

✔ за державним (регіональним замовленням) – не пізніше ніж 01 жовтня;

✔ на контракт – не пізніше 30 листопада.

Робота електронних кабінетів вступників закінчується 30 листопада 2023 року.

Складено відповідно до положень Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments