При температурі 37,2 і вище вчителів не допускатимуть до роботи, – Степанов (ВІДЕО)

Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки розробляє правила навчання школярів з 1 вересня. Зокрема, буде обов’язкове вимірювання температури для працівників школи та учнів, а також використання антисептиків та інші правила, які, ймовірно, розроблять наступного тижня.

Про це під час брифінгу у середу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Ми зараз дуже ретельно розробляємо всі ці правила – правила, за якими наші діти підуть навчатися, починаючи з 1 вересня. Разом з Міністерством освіти і науки ми аналізуємо усю ситуацію, в тому числі, дивимось, яким чином це відбувається за кордоном. Хочемо взяти найкращі практики. І зробити цей процес – процес навчання наших дітей – максимально комфортним, з одного боку, а з іншого боку – максимально безпечним. Зараз можу сказати, що це буде обов’язкове вимірювання температури для всіх працівників, які приходять на роботу до навчальних закладів. Обов’язкове вимірювання температури для дітей. При температурі 37,2 і вище ані працівники, ані діти не можуть допускатися до роботи, до навчання”, – повідомив Степанов.

Він зазначив, що також обов’язково батьки мають приводити дітей в школу в масках і заходити в школу в них.

“Також буде обов’язковим, щоб існували антисептики, які знаходяться в школі, і звичайно, при догляді вчителів, діти повинні ними користуватись. Тобто, це такі загальні речі, які обов’язково підуть у правила, але все решта, я маю надію, що на наступному тижні,… всі ці правила вже будуть нами розроблені, і ми будемо подавати їх на затвердження для того, щоб заздалегідь всі знали, в який спосіб будуть навчатися наші діти. З одного боку. З іншого боку – власники відповідних навчальних закладів могли підготуватися до навчального року”, – додав міністр.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments