Підготовка до вступної кампанії 2023: корисні поради та ресурси

Якщо дитина хоче вступити до університету, то одинадцятий клас з веселої та приємної пригоди останнього шкільного періоду перетворюється на непросту підготовчу кампанію. Адже рівень університетів, що будуть доступні для дитини, напряму залежить від результатів ЗНО. Тому, якщо для вас важлива престижність закладу вищої освіти, потрібно підійти до підготовки з усією відповідальністю! Ми поговорили з представниками однієї з найкращих (за відгуками дітей та батьків) шкіл в Україні – дистанційної школи optima.school – і готові надати декілька корисних порад, які допоможуть під час цьогорічної вступної кампанії. 

Чи буде у 2023 році ЗНО?

Вже багато років зовнішнє незалежне оцінювання є перевіреним лакмусовим папірцем, що визначає рівень знань випускників та випускниць і дає (або й блокує) їм шлях до омріяних університетів. Логічна система, безліч видів завдань, ґрунтовна перевірка знань протягом тривалого тесту – все це робило ЗНО хоч і трохи страшною, проте знайомою і зрозумілою сходинкою до університету. Не знаємо, чи вийде здивувати вас, проте ЗНО в цьому році не буде… Вірніше, буде, проте в іншому форматі. Більш зручному та безпечному! Фахівці «Оптіми» розповіли нам про це більше.

Як відбуватиметься екзаменаційна вступна кампанія в цьому році?

Через напружену ситуацію в країні було прийнято рішення пристосувати формат тестування до нинішніх реалій. Відтак, знайомтеся! Перед вами те, через що доведеться гідно пройти під час вступу – національний мультипредметний тест.

  • Замість декількох екзаменів – один.
  • Триває 180 хвилин і містить у собі завдання з трьох предметів. Час між ними можна розподіляти довільно.
  • Два обов’язкових предмети: українська мова та математика, третій – на вибір.
  • Відсутні завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.
  • Екзамен діти складають в облаштованих комп’ютерних класах як в Україні, так і за її межами.
  • Одразу після складання іспиту вступники зможуть обчислити свій бал з кожного предмета.

Як бачите, формат НМТ є набагато комфортнішим, адже тест складається один раз, і діти не стикнуться з доволі складними видами завдань. Утім, потрібно приділити підготовці багато часу, щоб бути ідеально готовим до екзамену відразу з трьох предметів.

 

Що ще варто знати?

Для дійсно ґрунтовної підготовки до національного мультипредметного тесту потрібно виконати декілька важливих дій:

  1. Дослідити програму. Оскільки НМТ побудований на чинній програмі ЗНО, усі абітурієнти мають уважно ознайомитися з нею на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Там докладно розписані всі теми, які дитина має підготувати до тесту з кожної шкільної дисципліни.
  2. Вчитися послідовно та регулярно. Для якісного навчання учні мають постійно підживлювати свої знання систематичним повторенням пройденого.
  3. Постійно виконувати завдання. Оскільки НМТ – це тестування, потрібно постійно практикуватися з релевантними тестами (у цьому, як і в багато чому іншому, може допомогти сайт https://zno.osvita.ua/, там є багато корисного для вступників).
  4. Мотивувати себе. Потрібно пам’ятати, що НМТ – це важливий крок до великих можливостей!

Чи варто ходити на курси?

Відразу зазначимо, що це повністю залежить від бажання дитини. Проте відвідування спеціалізованих курсів однозначно піде на користь підготовці. Індивідуальний підхід, система, акцент на практиці (такий, як в «Оптімі»), зручний дистанційний формат занять – усе це допоможе вдало пройти тест та отримати свій максимальний результат!

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Exit mobile version