Особливості проведення ДПА і ЗНО у 2015р. Підсумки наради (ВІДЕО)

ЗНО і ДПА 2015
ЗНО і ДПА 2015

18 листопада 2014, відбулась селекторна нарада щодо особливостей ДПА та ЗНО у 2015 році з української мови і літератури. У даній нараді взяли участь заступник міністра освіти і науки Павло Полянський та директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Міністр освіти і науки Павло Полянський зауважив, що цього навчального року на випускників очікують єдині тести для оцінювання знань лише з української мови, і розповів про особливості складання ЗНО та ДПА.

Зокрема у 2015 році не буде жодних збірників завдань ДПА як для початкової, основної так і для старшої школи. Цього року збірники завдань будуть розробляти  навчальні заклади самостійно.

Також Павло Полянський наголосив, якщо випускник не здасть ЗНО 2015 з української мови і літератури то він вже цього року не матиме можливості подавати документи до вищих навчальних закладів України. Проте такі учні матимуть можливість отримати атестат, тобто ДПА 2015 з української мови вони здаватимуть у школах.  Зрозуміло, щоб мати можливість подавати докуменит до ВНЗ України на наступний рік тоді знову потрібно складати тести зовнішнього незалежного оцінювання.

Ігор Лікарчук повідомив терміни проведення ЗНО з української мови. Тести ЗНО з української мови відбудуться не пізніше 24 квітня, а результати будуть відомі до 12 травня.

З 5 січня відкривається сторінка для реєстрації учасників ЗНО. Щодо реєстрації Ігор Лікарчук наголосив, що процес реєстрації відбуватиметься двома руслами. Тобто випускники реєструються самостійно або ж це вони роблять з допомогою закладу освіти, в кабінетах інформатики загальноосвітніх навчальних заклададів з допомогою вчителів інформатики. Після чого навчальний заклад збирає увесь комплект документів і директор школи складає список свої випускників і відправляє документи на адресу регіонального центру якості освіти.

Також директор УЦОЯО наголосив, якщо випускник не здасть тест ЗНО з української мови і літератури він інші тести ЗНО у 2015 здавати не буде.

Нагадаємо, що 19 листопада УЦОЯО розмістив демонстраційні тести з української мови та математики

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь