Особливості дистанційного навчання під час війни

Війна – це завжди непередбачувано, ніхто не знає, коли вона почнеться, і рідко хто знає, що тоді робити.

Так сталося і в нашій країні – з початком бойових дій батьки не знали, як буде проходити навчання під час війни для їх дітей.

Згодом майже всі школи перейшли в режим дистанційного навчання, і це стало справжнім стресом, як для батьків з учнями, так і для вчителів, яким було важко призвичаїтися до нових реалій.

З часом деякі заклади освоїли онлайн-освіту, але дехто так досі і не зміг повністю перекваліфікуватися.

Як же проходить та як має проходити дистанційне навчання під час війни, пандемії та інших негараздів у масштабах країни?

Труднощі під час освіти онлайн у воєнний час

Ще не було такого в історії, щоб війна не створила перешкод до здобуття дітьми освіти. Наш час – не виняток, тому нижче наведені приклади найчастіших труднощів у воєнний час.

1. Стрес, який отримують діти від пострілів, вибухів та невизначеності стосовно завтрашнього дня.

Дітям важко навчатися, коли вони постійно думають, що буде завтра, та чи повернеться живим батько, який захищає країну.

 2. Нестача навчальних матеріалів, шкільного приладдя та умов для навчання.

Діти, які раптово були змушені навчатися дистанційно з дому або з-за кордону, часто не мають потрібних для навчання речей, робочого місця чи навіть електрики, мобільного зв’язку та інтернету.

3. Складність у освоєнні теми уроків самостійно.

Через погану комунікацію, вчителі не завжди можуть вийти на зв’язок з учнями, і навпаки. Багато тем діти змушені опрацьовувати вдома, без допомоги та пояснення викладачів, а це не всім вдається.

4. Відсутність самодисципліни.

Дітям важко всидіти й на звичайних уроках в школі, а змусити себе сісти за завдання вдома може бути вдвічі складніше. Батьки мають клопіт з тим, щоб всадити дитину за гаджет чи позайматися фізичною культурою, адже на думку дитини – якщо за цим ніхто з вчителів не слідкує, то цього можна й не робити.

Так, освіта під час війни без належного контролю може жахливо «кульгати». Що ж робити та як допомогти своїй дитині здобути належну освіту у такий важкий час?

Як долати труднощі освітнього процесу під час війни?

Багато шкіл знайшли методи навчання у воєнний час, які допомагають школярам навчатися без прогалин у знаннях та без зайвого стресу.

Наприклад, навчальні матеріали можна знайти в інтернеті, або ж дистанційна школа надає їх відразу після початку занять. Батькам не потрібно дбати про те, з чого їх дитина буде читати твір чи писати диктант.

Висококваліфіковані педагоги викладають тему уроку найбільш доступно, але при цьому об’ємно, щоб вдома діти не мали багато матеріалу для освоєння самостійно. Для цього вчителям потрібна майстерність та цікавий метод подачі шкільного матеріалу.

Також адміністрація школи не вимагає від дітей здачі завдань в короткий термін, розуміючи, що не завжди діти в змозі вийти на зв’язок чи знайти якісний інтернет. А це зменшує кількість стресових ситуацій, яких і так під час війни вистачає.

Але як знайти таку школу з висококласним підходом і колосальним досвідом вчителів в освітній справі на дистанції?

Де знайти якісне онлайн-навчання в Україні?

Онлайн-школи, які професійно спеціалізуються на навчанні дистанційно, таки існують. Зазвичай, там працюють вчителі, які мають досвід у проведенні занять з дітьми в різний час та в різних обставинах. Є безліч переваг в тому, щоб віддати свою дитину саме в професійний онлайн-заклад освіти, а не в перший-ліпший.

Однією з таких шкіл є онлайн школа Unicorn, де діти отримують якісне навчання, не дивлячись на важкі обставини.

Перевагами Unicorn School є висококваліфіковані спеціалісти своєї справи та здатність пристосовуватися до різних умов.

  • В школі працюють психологи, які допомагають позбутися відчуття страху та стресу загалом.
  • Викладачі працюють на повну, для того, щоб дітям було легше розуміти тему уроку.
  • Навчання проходить в ігровій формі, тому дисципліна у дітей на своєму місці – їм цікаво займатися, оскільки подача матеріалу невимушена та зосереджена на самому цікавому.
  • У онлайн-школі Unicorn School можливість навчатися, коли вдома немає світла та інтернету. Тут розроблений додаток, який завантажує завдання у фоновому режимі, а виконувати їх можна, коли дитина офлайн. Викладач зможе побачити роботу, як тільки в гаджет учня з’явиться в мережі і виконані завдання відправляться вчителю автоматично.
  • В школі існує безкоштовний період навчання, щоб ваша дитина могла спробувати пройти декілька уроків і побачити, чи їй сподобається навчання в такому форматі.

Війна не може тривати вічно, але зараз треба докладати зусиль, щоб долати труднощі разом, бо майбутнє в руках наших дітей, і ніхто крім нас не допоможе їм зробити до нього перший крок.

Давайте будувати майбутнє разом!

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments