Офіційно! Із 23 вересня в Україні буде встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами засідання Комісія вирішила, зокрема, встановити з 00 год 00 хв 23 вересня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України. У зв’язку з цим у закладах освіти запроваджуються карантинні обмеження, які визначені постановою Уряду №1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами).

При «жовтому» рівні епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з документів:

  • жовтого COVID-сертифіката, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);
  • зеленого COVID-сертифіката, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);
  • міжнародного свідоцтва про вакцинацію (видається сімейним лікарем після отримання повного курсу щеплення від COVID-19);
  • довідки 063 (видається сімейним лікарем після щеплення однією дозою дводозної вакцини);
  • COVID-сертифіката про одужання особи від зазначеної хвороби (сертифікати генеруватимуться після настання відповідної технічної можливості).

З урахуванням дати введення дози вакцини строк чинності жовтих COVID-сертифікатів становить 120 днів, зелених сертифікатів – 365 днів. COVID-сертифікати, видані на підставі щеплення дводозною вакциною, набувають чинності з дня вакцинації, однодозною вакциною – з 14-го дня після вакцинації. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів із врахуванням дати підтвердження захворювання тестом.

Наразі розпочато оперативну нараду Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій щодо рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За підсумками наради буде надано додаткову інформацію.

Нагадаємо, у МОН повідомили, як працюватимуть заклади освіти після 20 вересня

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments