Новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року

Пресслужба уряду повідомила, що Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо розпочаття нового навчального року в Україні. Згідно з цією постановою, освітній процес розпочнеться 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року.

«Організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації і засновники закладів освіти в цих умовах повинні ухвалювати рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я населення. Акт визначає тривалість навчального року, а також завдання обласним і Київській міській військовим адміністраціям щодо забезпечення його організованого початку спільно із засновниками закладів освіти залежно від безпекової ситуації», – додали у Міністерстві освіти і науки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що «найголовніше – це питання безпеки дітей і освітнього процесу», а «побудова комфортних і якісних укриттів – це питання номер один».

Нагадаємо, попередній навчальний рік тривав до 30 червня 2023 року. Зазначено, що місцева влада мала право самостійно змінювати дати завершення навчання в своєму регіоні.

Рекомендуємо переглянути на Київщині всі діти з 1 вересня мають повернутися у класи, — КОВА

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments