Навчання із задоволенням: як підручники впливають на успішність вашої дитини

Нова Українська Школа поступово змінює ставлення до навчання і у вчителів, і в учнів. Головне правило: навчання без стресу, навчання з задоволенням. Досягти цього можна партнерськими стосунками між обома сторонами освітнього процесу, взаємоповазі, правильній мотивації школярів. Важлива частина успішного навчання — підручники для початкової школи. Саме ці навчальні книги стануть провідником у світ знань для вашої дитини, основою для її успішного майбутнього.

Чому важливо вибирати якісні посібники НУШ

Навчальні книги дитина використовує і в школі, і вдома. Від їхнього зовнішнього вигляду та змістового наповнення залежить якість засвоєних знань та отриманих вмінь. Тому Міністерство освіти і науки України запровадило двоетапний конкурс на підручники і посібники для початкової школи:

  • І етап — відбір зразків комісією МОН на відповідність типовим програмам, ясність та послідовність викладу, різноманітність методичних підходів;
  • ІІ етап — оцінювання вчителями-практиками у кожній школі. Педагоги звертають увагу на практичні моменти застосування книги: наскільки вона відповідає різним етапам уроку, наскільки адекватними є завдання і т. п.

Якщо посібник пройшов ці два етапи відбору, держава допускає його до друку. У видавництві «Навчальна книга . Богдан» можна придбати підручники НУШ, схвалені комісією Міністерства освіти та вчителями, про що свідчить гриф МОН.

Навчальна література від професіоналів 

Щоб створити якісний навчальний посібник, автор повинен не тільки знати методику викладання, а й бути вчителем-практиком. Саме в школі можна виявити всі нюанси освітнього процесу, які сприятимуть мотивації учнів та зростанню успішності.

У видавництві НК Богдан працюють автори, які багато років викладали в початковій школі та пройшли перекваліфікацію НУШ. Тому їхні навчальні книги вже не один рік здобувають перемоги в обох етапах конкурсного відбору. Яскраве стильне оформлення, різноманітні завдання з диференційованим підходом, багато ігор і цікавих вправ — ось секрет популярності підручників і посібників НУШ від видавництва «Богдан».

Вибираємо книги для школи: критерії 

Щоб вибрати якісний навчальний посібник, варто звернути увагу на наступні характеристики:

  1. Гриф Міністерства освіти і науки України, який свідчить про якість текстів та відповідність типовим програмам НУШ.
  2. Стильний дизайн. Не обов’язково яскраві ілюстрації, але зроблені зі смаком.
  3. Завдання різного типу: репродуктивні, на доповнення, творчі, ігрові.
  4. Наявність відповідей для перевірки результатів, що дає можливість учням самостійно контролювати виконання вправ.

В умовах дистанційного навчання варто придбати другий комплект навчальних книг, особливо, якщо ви знаходитесь далеко від вашого освітнього закладу.

Підбірка «правильних» книг НУШ 

Пропонуємо топ-3 посібників від видавництва НК Богдан, які сприятимуть успішному навчанню вашої дитини:

  1. «Соколик. Український буквар для першокласників», автор — Чередниченко Дмитро Семенович. Книга наповнена різножанровими текстами для слухання і читання, які сприятимуть поповненню словникового запасу дитини. Цікаві ілюстрації, завдання в ігровій формі сподобаються малюкам, забезпечать комфортне навчання читанню.
  2. «Англійська мова» (2 клас) авторства Будної Тетяни Богданівни відповідає типовим навчальним програмам, насичена різноманітним матеріалом для всіх видів діяльності: говоріння, читання, письма та сприймання. Посібник містить аудіосупровід від носіїв мови.
  3. «Математика» (3 клас) Будної Наталі Олександрівни розроблена для розвитку логічного мислення, просторових уявлень, формування обчислювальних навичок учнів Нової Української Школи. Дизайн в одному стилі для обох частин посібника доповнює набір прикладів і задач, ілюстрації виконують функцію візуалізації вправ.

В інтернет-магазині НК Богдан (https://bohdan-books.com/catalog/3139/ ) — великий вибір навчальної літератури для НУШ: підручники, посібники, робочі зошити, методична література, роздатковий матеріал. Виберіть найкраще для вашої дитини!

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments