На Львівщині рекомендують осінні канікули приєднати до зимових, – ЛОДА

Обласний департамент освіти і науки Львівської ОДА рекомендує освітянам з’єднати осінні та зимові канікули. Це допоможе подовжити навчання в теплий період року.

Про це департамент повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Таке рішення зумовлене пошкодженням критичної інфраструктури в області та ризиками повторних ударів.

Зазначимо, що, відповідно до Закону України “Про повну загальну середню освіту” (розділ 3, пункт 4), “структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою”. Відповідно, рішення про об’єднання канікул заклади освіти ухвалюватимуть самостійно.

Зважаючи на пошкодження критичної інфраструктури області та ризики повторних ударів, департамент освіти рекомендує максимально продовжити навчання в теплий період року. Осінні канікули рекомендують приєднати до зимових. Остаточне рішення щодо графіку та формату навчання громади мають ухвалити до кінця тижня, вони враховуватимуть безпекову ситуацію.

Директор департаменту Олег Паска закликає економити енергоносії, а зекономлені кошти відправляти на потреби захисників.

«Вкотре наголошую на необхідності економити енергоносії. Кошти, які виділяються з бюджету на опалення, можна перенаправити на потреби наших захисників. Це ще один серйозний аргумент на користь приєднання осінніх канікул до зимових», – наголосив Олег Паска.

Нагадаємо, з понеділка, 17 жовтня школярі Львівщини повертаються до очного навчання, – Козицький

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments