На дистанційку потрібно переводити й 1-4 класи, адже шкільні аудиторії та коридори – це каталізатор пандемії, – лікарі про карантин

На дистанційний формат навчання необхідно переводити не лише учнів 5-11 класів, але й молодшу школу, переконані лікарі. У закладах освіти майже неможливо дотримуватися усіх необхідних протиепідемічних заходів, а тому існує загроза, що дитина принесе вірус у родину – де ризик інфікування набагато вищий ніж у будь-яких громадських місцях.
Дотримуватись карантинних вимог в шкільних класах і коридорах неможливо. Діти ніколи не будуть все це виконувати. Діти не носять масок, не дотримуються дистанції. Їдять не митими та не дезинфікованими руками. Ходять у туалети, які миються і дезинфікуються один чи два рази в день. Температурний скринінг не ведеться як слід. Вимірювання температури школи переадресували батькам, які в свою чергу його не виконують. Приміщення класних кімнат тісні та не провітрюються як слід. Школи не забезпечені милом та деззасобами…Тому, на сьогоднішній день школи – це каталізатор пандемії. Через тісні контакти діти інфікують одне одного і вчителів, а потім ідуть додому, де є дорослі, і що гірше – бабусі с дідусями.
Сімейні контакти дають дуже високий рівень інфікування, на відміну від тимчасових десь в супермаркеті або торговельному центрі, – про що наголосив у коментарі виданню ZN.UA Володимир Корсунов, завкафедри анестезіології, дитячої анестезіології та інтенсивної терапії Харківської медичної академії післядипломної освіти. За його словами, дитяча лікарня Харкова вперше за весь період пандемії завантажена майже на 100%. На лікуванні перебувають діти будь-якого віку: й малюки, й підлітки.

Тому, очевидно, що для того, аби зупинити розповсюдження вірусу, на дистанційний формат навчання необхідно переводити не лише старшу школу.

Можливо, багато батьків із цим не згідні, та лише до того часу, поки проблема вірусу не торкнеться їх безпосередньо…

Наразі, пропонуємо вам ознайомитись із постановою №50 Про затвердження протиепідемічник заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)   та вимагати у керівництва навчальних закладів, дотримуватись протиепідемічних заходів, що у ній прописані.

Будьмо здоровими!

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments