Місто потравляє у червону зону коли там захворіє більше як 320 хворих на 100 тис. населення, – Кабмін

Уряд змінив критерії карантинного зонування в Україні. Перш за все, зміни стосуватимуться червоної зони – тепер місто потраплятиме до неї, якщо впродовж 2 тижнів там захворіє на коронавірус більше ніж 320 хворих на 100 тисяч населення.

Раніше цей показник визначався, як більший у 5 разів за середній по Україні. Про зміни критеріїв карантинного зонування на засіданні уряду 13 жовтня розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє 24 канал.
Ми пропонуємо чітко встановити, коли регіон переходить у червону карантинну зону. Якщо захорюваність впродовж 14 днів становить більше ніж 320 на 100 тисяч. Зараз цей показник динамічний, – підкреслив Степанов.

Проведення будь-яких масових заходів у червоній зоні заборонене. Ресторани та клуби в усіх епідеміологічних зонах можуть працювати лише з 07:00 до 22:00.

За словами міністра, у показнику кількості ліжок для хворих на COVID-19 у червоній та помаранчевій зоні не будуть враховувати ліжка, які відведені в дитячих відділеннях.

Також у червоній зоні роботодавцям пропонують ввести позмінний графік для працівників. За можливості їм пропонують працювати з дому із збереженням зарплати.

Що ще забороняється у червоній зоні

  • робота громадського транспорту.
  • відвідування закладів освіти.
  • діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.
  • проведення спортивних заходів.
Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Exit mobile version