Міністерство освіти повідомляє, що у 2015 році для проходженя ДПА не потрібно платних збірників

Платні збірники ДПА 2015 скасовано
Платні збірники ДПА 2015 скасовано

Міністерство освіти і науки отримує звернення громадян, зокрема, вчителів та батьків учнів, щодо нав’язування їм певними зацікавленими особами платних так званих “збірників завдань для державної підсумкової атестації 2015 року” та “відповідей” до них. Про це йдеться у заяві МОН, що поширена прес-службою відомства.

В освітньому відомстві наголошують, що нав’язування платних збірників для проведення державної підсумкової атестації школярів є категорично неприйнятним.

Нагадаємо, що у розділі ДПА 2014 ви маєте можливість безкоштовно скачати або переглянути онлайн усі збірники ДПА за 2014 рік.

“Міністерство освіти і науки заявляє: нав’язування платних збірників освітянам, що передусім переслідує комерційну мету, є категорично неприйнятним. До того ж, використання збірників у школах як умова для проходження ДПА скасовано”, – йдеться у заяві Міністерства освіти.

У Міністерстві освіти і науки, посилаючись на відповідний лист відомства, вкотре звертають увагу, що відтепер завдання для проведення державної підсумкової атестації укладаються навчальними закладами за рекомендаціями МОН.

“Інформуємо, що у Міністерстві юстиції України знаходиться нове Положення “Про проведення державної підсумкової атестації”, а також Міністерством освіти і науки готуються відповідні методичні рекомендації”, – повідомили в освітньому відомстві.

Як відомо, комерційна схема реалізації збірників завдань для проведення ДПА учням та батькам існувала в Україні на державному рівні впродовж багатьох років і була офіційно відмінена у березні 2014 року, після зміни керівництва освітнього відомства.

http://osvita.ua

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments

Залишити відповідь