Ляшко назвав умову, за якої вчителі мають право не вакцинуватися від COVID-19 (ВІДЕО)

З наступного місяця всіх невакцинованих вчителів відсторонюватимуть від роботи без збереження заробітної плати.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко пояснив, що робити педагогам, які мають протипоказання до вакцинації від коронавірусу. Про це в п’ятницю, 15 жовтня, він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він нагадав, що вакцинація для працівників освітніх закладів є обов’язковою. З листопада тих, хто не захочуть вакцинуватися, відсторонятимуть від роботи без збереження зарплати.

Так, у наказі йдеться про обов’язковість вакцинації для цієї категорії працівників, крім обґрунтованих медичних протипоказань, коли не можна робити щеплення за станом здоров’я. Повірте, це невеликий відсоток людей – це 3-4% всього. Це сформований, можливо, такий міф про те, що багатьом людям не можна вакцинуватися“, – сказав міністр.

За його словами, надання довідок про наявність протипоказань буде під суворим контролем.

Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти будь-яким підробкам. Це буде в електронній системі охорони здоров’я. І довідка так само буде видаватися, як і COVID-сертифікат. Лікар, який видає цю довідку, робитиме медичний запис в електронній системі. І цей медичний запис можна спокійно відстежити, чому конкретній особі дали довідку про медичне відведення, якщо раніше, наприклад, не було записів про таку хворобу в історії хвороби, яка ведеться в електронному вигляді“, – поінформував Ляшко.

Нагадаємо, Осінні канікули в школах можуть продовжити на три-чотири тижні, – Кузін (ВІДЕО)

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments