Лазерна епіляція: зі скількох років можна робити

Підлітки комплексують частіше дорослих. Тому поява небажаної волосистості на тілі та обличчі викликає у дівчат підліткового віку розпач. Вони замикаються і намагаються позбутися волосся потай від батьків. Мамі потрібно бути мудрішою і розповісти про доступні способи вирішення цієї проблеми. Щоб допомогти дитині багато мам хочуть знати, зі скількох років можна робити лазерну епіляцію. У цьому розібратися допоможуть лікарі мережі спеціалізованих студій EpiLaser.com.ua в Україні.

Особливості процедури

Лазерна епіляція – це передовий метод видалення зайвих волосків, що ґрунтується на використанні енергії світлового випромінювання. Принцип роботи цієї техніки побудований на принципі селективного фототермолізу. Лазерна енергія поглинається меланіном волосяного фолікула, руйнуючи його та перешкоджаючи розвитку. Особливість лазера включає точність і ефективність. У сучасному устаткуванні можна налаштувати випромінювання на певну довжину хвилі, що дозволяє точно націлитись на фолікул, мінімізуючи ризик пошкодження навколишніх тканин. Завдяки цій точності та спеціалізованим системам охолодження, епіляція стала більш комфортною та безпечною. Вона може бути проведена на різних ділянках, включаючи обличчя, руки, ноги, пахви, бікіні.

Лазерна епіляція дозволяє одержати довгостроковий ефект. Після закінчення курсу та роблячи підтримуючі сеанси 1-2 рази на рік, можна назавжди отримати абсолютну шкірну гладкість. Але важливо відзначити, що результати можуть відрізнятися в залежності від типу шкіри та волосся пацієнта, а також від технології обладнання, що використовується. Найдосконалішими апаратами є гібридні тріо-кластерні 3D установки, що поєднують у собі 3 види пристроїв (Олександритовий, Діодний, Неодимовий). Завдяки генерації діапазону хвиль від 752 до 1067 нм, апарат автоматично підбирає і акуратно працює з усіма типами волосяного та шкіряного покриву. Режим In-Motion прискорює час лазерної обробки великих зон. А функція швидкого контактного заморожування ділянки, що обробляється, зводить нанівець біль і дискомфорт під час епіляції.

Рекомендується проконсультуватися з кваліфікованим спеціалістом, щоб оцінити ефективність послуги для конкретного випадку та уникнути можливих ускладнень.

Епіляція лазером: зі скількох років можна робити

Міністерство охорони здоров’я України радить проводити процедуру особам, які досягли 18. А неповнолітній людині необхідно отримати письмовий дозвіл від батьків чи опікунів. Підписувати дозвіл потрібно в салоні, інакше лікар-косметолог має право відмовити підлітку.

Лазерна епіляція не рекомендується до повнолітнього віку, оскільки організм перебуває у стадії розвитку. Молодий організм, який розвивається, ще не виробив достатньо меланіну, гормональний фон ще не налаштований, і тому ніхто не зможе гарантувати високу результативність.

Точного регламенту, зі скількох років лазерну епіляцію варто робити, немає. Для цього визначення важливо враховувати наявність захворювань, періоди росту і стрибків гормонів. Насамперед необхідно звернутися до ендокринолога, тому що густа рослинність може говорити про гормональний збій або у функціонуванні щитовидної залози. Крім цього, порушення щитовидки – протипоказання до лазерної епіляції.

У 12-13 років рідко утворюється рослинність. Але якщо це так, то слід вжити заходів та звернутися до фахівців.

У 14-15 років діти зазнають постійних емоційних потрясінь. Вони соромляться будь-яких змін, що відбуваються з тілом. Виникнення небажаного волосся сприймається болісно.

У 16-17 років рівень гормонів відновлюється, місячні вже йдуть регулярно, тому можна сміливо звертатися до лазерного центру.

Запам’ятайте! До повноліття потрібна присутність дорослого, щоб підписати згоду на проведення процедури. Відомостей про небезпеку використання лазера у ранньому віці немає. Але хоча метод досить безпечний, слід бути обережним і звертатися до досвідчених лікарів.

Обмеження

У незалежності, скільки років клієнту, епіляція потребує перевірки на відсутність обмежень. До протипоказань відносяться:

  • злоякісні утворення;
  • ендокринні хвороби;
  • нещодавня засмага;
  • цукровий діабет у тяжкій стадії;
  • імунодефіцит;
  • фотодерматит;
  • інфекційні та вірусні захворювання;
  • дерматологічні проблеми;
  • свіжі травми, порізи, шрами;
  • герпевірус у фазі загострення;
  • погане згортання крові;
  • серцево-судинні хвороби;
  • порушення центральної нервової системи;
  • прийом ліків, які підвищують фоточутливість.

Підготовка

Щоб правильно підготуватися до лазерної епіляції в 12-17 років, не треба вживати особливих заходів. Потрібна класична підготовка:

  • За 3 тижні виключити депіляцію цукром, воском, епілятором, пінцетом (можна користуватися станком для гоління, ножицями, кремом-депілятором).
  • 3а 14-16 днів не засмагати на сонці та в солярії. А у сонячну погоду на відкриті місця наносити сонцезахисний засіб (СПФ – 50-80).
  • За 1 добу акуратно поголитися звичайною бритвою або скористатися дозволеним способом.

Дотримання підготовчих правил кардинально підвищить результативність та убереже від негативних наслідків.

Не всі центри краси йдуть назустріч підліткам та мають досвід надання послуг таким молодим клієнтам. Краще заздалегідь зателефонувати в салон і уточнити, зі скількох років лазерну епіляцію роблять. Бажано знайти грамотного лікаря-косметолога з відповідною кваліфікацією у цій тематиці.

Саме такі косметологи працюють у мережі EpiLaser.com.ua. Тут високий рівень обслуговування, найсучасніша гібридна апаратура та великий досвід роботи з пацієнтами різних вікових категорій. Це забезпечує абсолютно нешкідливе та ефективне видалення надокучливої ​​волосистості в найкоротші терміни.

Сподобалась стаття? Поділіться нею у соціальних мережах:

Коментарі із Facebook

Powered by Facebook Comments